Militærbudsjett vedtatt i Senatet

<font face="Myriad, Arial, Helvetica, Geneva, Swiss, SunSans-Regular" class="Apple-style-span">En amerikansk soldat patruljerer gatene i landsbyen Manzai i Afghanistan. Senatet i USA vedtok lørdag et militærbudsjett på 636 milliarder dollar (3.715 milliarder kroner), hvorav 128 milliarder dollar vil gå til finansiering av krigføringen i Afghanistan og Irak. Soldatene får en lønnsøkning på 3,4 prosent. Foto: REUTERS / Zohra Bensemra / SCANPIX</font>
En amerikansk soldat patruljerer gatene i landsbyen Manzai i Afghanistan. Senatet i USA vedtok lørdag et militærbudsjett på 636 milliarder dollar (3.715 milliarder kroner), hvorav 128 milliarder dollar vil gå til finansiering av krigføringen i Afghanistan og Irak. Soldatene får en lønnsøkning på 3,4 prosent. Foto: REUTERS / Zohra Bensemra / SCANPIX

<pSenatet vedtok lørdag et militærbudsjett på 3.715 milliarder kroner. Pengene går blant annet til finansiering av USAs krigføring i Irak og Afghanistan.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beløpet tilsvarer omtrent fire norske statsbudsjett.

I alt 88 av de 100 senatorene stemte for militærbudsjettet, som allerede er vedtatt i Representantenes hus. Det går nå videre til president Barack Obama for endelig godkjenning.

Budsjettet som er vedtatt, skal dekke forsvarsdepartementets utgifter fram til 30. september 2010.

På nyåret vil Obama trolig be om ytterligere 175 milliarder kroner til å finansiere planene om å sende 30.000 nye soldater til Afghanistan. (©NTB)

Personvernpolicy