Årsbeste igjen på Oslo Børs

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

<pHovedindeksen på Oslo Børs passerte onsdag 370 poeng og sluttet på beste notering hittil i år med 371,03 poeng. Oppgangen var bred og omfattet flere sektorer og de største selskapene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedindeksen gikk opp med 1,06 prosent onsdag. Onsdagens sluttkurs er den høyeste siden september i fjor, og mange analytikere snakker nå åpent om å passere 400 poeng etter nyttår.

Kursraketten Aker BioMarine som den siste uka har gått rett til vers, ble imidlertid rammet av frykt og gevinstsikring før den sluttet med en nedtur på hele 26,56 prosent.

I alt 15 andre selskap hadde også en nedtur, mens 33 steg. Blant dem var store selskap som Storebrand, Marine Harvest, RCL, SeaDrill, Frontline, Rec, Yara og DnBNOR. Også Aker Solutions og andre oljerelaterte selskap hadde pen fremgang til tross for usikkerheten rundt oljeprisen.

Hovedindeksen har nå steget med over 70 prosent siden den dystre desembermåneden i fjor. Siste måned har oppgangen vært på 3,7 prosent og siden årsskiftet har hovedindeksen steget med 64,5 prosent.

Oslo Børs er nå oppe igjen på nivået den var på i midten av september i fjor, da den amerikanske investeringsbanken Lehman Brothers gikk konkurs, hvilket medførte kollapsen som blir regnet som starten på finanskrisen på verdens børser, skriver DN.no.

Likevel er det mange analytikere som fortsatt spår et nyttårsrally i Tollbugata. (©NTB)

Personvernpolicy