Billigst på billån

<p>Med billånskalkulatoren kan du se hvilken lånegiver som tilbyr det billigste billånet (foto: Colourbox).</p>
Med billånskalkulatoren kan du se hvilken lånegiver som tilbyr det billigste billånet (foto: Colourbox).

<pEkte billån er lån hvor det tas pant i bilen. Men du må vurdere om det finnes andre alternativer som kan være bedre. Har du ledig pant i fast eiendom kan dette være billigere. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer om lån

Billånskalkulator
Billånslisten her består av «ekte» billån. Det vil si lån med pant i bilen. Det forutsettes at lånet skal ligge innenfor 65 prosent av bilens verdi.

Boliglånskalkulator
Her finner du de gunstigste prisene på boliglån. Regn ut hva du kan spare på å legge billånet inn i boliglånet.

Forbrukslånskalkulator
For å dekke «toppen av billånet kan det være aktuelt å ta opp et forbrukslån. Her er långiverne som satser spesielt på slike lån.

Du kan bruke en rekke lånekalkulatorer på ABC Penger:

Annuitetslån
Beregn billånet som et annuitetslån.

Serielån
Beregn billånet som et serielån

Lån med restverdi
I dette lånet nedbetaler du billånet til en gitt restverdi ved låneperiodens slutt. I prakis har du da to lån, ett avdragsfritt, og et annuitetslån som tar seg av nebetalingen.

Utvalget her er det vi kan kalle referanserenter på billån. Dette er långivere som satser på denne typen lån.

Les mer om billån her.

Alle bankene tilbyr også billån. Her er det naturlig at du sjekker opp den banken du vanligvis bruker. Svært mange av bankene er ikke interessert i å bare gi deg et billån med pant i bilen, de vil i så fall ha hele kunderforholdet.

Her kan du legge inn det lånebeløpet og nedbetalingstiden du ønsker. Kalkulatoren regner ut effektiv rente og terminbeløpet du skal betale. Listen blir sortert etter effektiv rente.

Forskjellen mellom nominell og effektiv rente kan være store fordi billån har høye gebyrer. Termingebyrene ligger ofte på 75 kroner måneden (900 kroner i året).

Skandiabanken tilbyr nå det billigste billånet. De har ikke den laveste nominelle renten, men på grunn av gebyrfriheten kaprer de tetplassen.

Det er også en rekke andre lånegivere som har en lånerente på fire-tallet, men på grunn av termingebyrene og etableringsgebyrene blir den effektive renten høyere enn Skandiabanken.

Lånebeløp
Nedbetalingstid
RenterEtabl.ÅrligTermin-
BankNomineltEffektivtgebyrt.gebyrbeløp

Personvernpolicy