Meny

- La villaksen dø – vi trenger oppdrett

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– La villaksen dø ut hvis det er nødvendig for å drive oppdrett, sier ordførere. Villaksen i Norge kan dø ut i løpet av få år, mener sentrale forskere.

– Situasjonen akkurat nå er svært kritisk og kan bli katastrofal hvis vi ikke får kontroll på lusemengden i oppdrettsnæringen, sier seniorforsker Torbjørn Forseth i Norsk institutt for naturforskning til TV 2 Nyhetene.

Men ordførerne Helge Andre Njåstad (Frp) i Austevoll kommune og Hans Stølan (Ap) i Frøya kommune mener Norge bør velge oppdrett foran villaks.

– Jeg synes oppdrettsnæringen har fått mye kjeft fra veldig mange i veldig lang tid. Vi må som kystkommuner ta til motmæle. Vi ser hvor viktig oppdrettsnæringen er, sier Njåstad.

Fylkessekretær Alv Arne Lyse i Norges Jeger- og Fiskerforbund reagerer sterkt på ordførernes holdning.

– Vi synes dette tenderer mot ren miljøkriminalitet. Man kan ikke drive en næring basert på å utrydde den norske villaksen. Det er nesten som om man ikke tror sine egne ører, sier Lyse. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus