Prisfall på leiligheter

<p>Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i november var 20.725 kroner, mot 20.923 kroner i oktober (foto: Scanpix).</p>
Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i november var 20.725 kroner, mot 20.923 kroner i oktober (foto: Scanpix).

<p- Dette fremstår som en sunn korrigering av markedet, sier sjefen i Garanti eiendomsmegling. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Garanti Eiendomsmegling

Garanti eiendomsmegling er boligbyggelagenes eiendomsmeglerkjede og består i dag av 35 boligbyggelag som forvalter over 100.000 boliger, hovedsakelig i borettslag tilknyttet boligbyggelagene. Rundt 60 prosent av de forvaltede boligene er blokkleiligheter, mens de øvrige er ulike former for småhusløsninger.

Prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk ned med 0,9 prosent fra oktober til november i år.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i november var 20.725 kroner, mot 20.923 kroner i forrige måned. Siden nyttår har prisene på borettslagsleiligheter steget med 11,9 prosent, målt ved gjennomsnittlig kvadratmeterpris. Prisene på borettslagsleiligheter er nå 11,1 prosent høyere enn for ett år siden.

- I en periode med stigende priser vil det alltid være måneder som går motsatt av trenden. November er den første måneden i år med negativ prisutvikling. Dette fremstår som en sunn korrigering av markedet, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti eiendomsmegling i en pressemelding.

- Utflating om høsten
Boligprisene har steget i 11 måneder på rad, og pristigningen hittil i år, til og med oktober, er på 16 prosent.

Les: Tidenes høyeste boligpriser

- Normalt er det ofte en utflatning i boligprisene om høsten. Hittil i høst har ikke dette vært tilfelle. Boligprisstatistikken for november vil således gi et godt innblikk i om høstens renteheving har vært nok til å stabilisere boligmarkedet eller om prisene fortsetter oppover, sier nestleder Torbjørn Ek i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) i en pressemelding.

Langt flere nordmenn har tro på boligprisvekst fremfor boligprisfall både det nærmest året og på tre års sikt, visere en ny undersøkelse:

Les hele saken: - Bolig fortsatt en god investering

Økende aktivitet
Garantis statistikk viser at det i gjennomsnitt ble lagt inn 3,3 bud per borettslagsleilighet i november, noe som er en oppgang på 0,2 bud sammenlignet med forrige måned. Gjennomsnittlig antall budgivere i november var 1,9, og dette er en oppgang 0,3 sammenlignet med forrige måned.

Gjennomsnittlig antall omsetningsdager steg til 49 dager i november. Dette er 3 dager mer enn i forrige måned og 4 dager mer en tilsvarende måned i fjor.

- Oppgangen i antall bud og budgivere tyder økende aktivitet i markedet, sier Drogseth.

Les også: - Bolig fortsatt en god investering
- Her har Gjedrem en skikkelig julenøtt

Personvernpolicy