Få vil ha tidenes laveste lånerente

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix

<pFra nyttår er boligrenten i Statens Pensjonskasse under to prosent.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se også

Boligprisutvikling
Kalkulatoren viser de beste og de største lånegiverne innenfor 60 prosent og 80 prosent av markedsverdi, på forskjellige lånebeløp.

Boliglån - topplisten
Viser de fem beste bankene på fire forskjellige beløp, innenfor både 60 prosent og 80 prosent av markedsverdi.

I januar vil lånerenten i Statens Pensjonskasse ligge på 1,98 prosent. Det er det laveste som noen gang er registrert. Til tross for rekordlav rente, er ikke pågangen av kunder særlig stor, skriver Dagens Næringsliv.

Kun litt over 30.000 av over en halv million nordmenn har ifølge avisen benyttet seg av muligheten til å ta opp lån i Statens Pensjonskasse til tross for at den statlige banken kan tilby en lånerente som de siste årene har ligget rundt ett prosentpoeng under de private bankenes utlånsrenter.

Det kan jo være fordi vi bare låner ut til boligformål. Og så har vi en utlånsbegrensning på 1,5 millioner kroner per medlem. Noen synes det er for lite, og velger heller å samle hele lånet sitt i en annen bank, sier lånesjef Mette Ystebø Hagen i Statens Pensjonkasse til DN.

Statskasseveksler
Lånerenten i Statens Pensjonskasse settes på grunnlag av renten på korte statskasseveksler de siste tre månedene.

Det vil si at renten i januar på under to prosent, settes på grunn av gjennomsnittet av renten på statskasseveksler i september og oktober.

Ifølge Ystebø Hagen omfattes for eksempel både ansatte i Avinor, Flytoget, Statkraft og på universitetssykehusene, i tillegg til lærere i grunn- og videregående skole av pensjonskassens tilbud.

Les også:
Her får du beste lånerente akkurat nå
Slik takler du rentehoppene

Nå sparer vi som før igjen

Personvernpolicy