McDonald´s vil bli grønne

<p><strong>FEIL:</strong> Nyhetene om at McDonald's-logoen skal bli grønn er en misforståelse, sier McDonald's Norge. (Ill.foto: <a href="http://www.flickr.com/photos/gingerblokey/">http://www.flickr.com/photos/gingerblokey/</a> / <a href="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/">CC BY-SA 2.0)</a> </p>
FEIL: Nyhetene om at McDonald's-logoen skal bli grønn er en misforståelse, sier McDonald's Norge. (Ill.foto: http://www.flickr.com/photos/gingerblokey/ / CC BY-SA 2.0)

<pBurgerkjeden McDonald´s bytter ut rødfargen i logoen med grønt, skriver flere internasjonale medier. Det viser seg å være en misforståelse.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyhetsbyrået AP er blant dem som har skrevet om restaurantkjedens forsøk på å fremstå som mer «grønne», ved å bytte ut rødfargen i logoen med grønt over hele Europa.

Misforståelsen skal ha oppstått i Tyskland og har siden spredd seg verden rundt.

- Vi har ingen planer om å bruke grønt i logoen vår, sier Brusletto.

- Flere restauranter skal pusses opp, også her i Norge. Grønt og brunt vil bli brukt både i interiør og eksteriør. Det er naturlige farger, sier Margaret Brusletto som er infosjef hos McDonald's Norge.

Den amerikanske hamburgerkjeden har i lang tid jobbet med å fremstå som miljøvennlig.

- Med den nye profilen vil vi klargjøre vårt ansvar overfor miljøet, og i fremtiden vil vi gjøre enda mer, sier Hoger Beek i McDonald's Tyskland i en uttalelse.

I Norge har McDonald's 69 restauranter og omsetter for over en milliard kroner i året.

Den første restauranten åpnet i Oslo i 1983.

Personvernpolicy