Fritt frem for hytteskatt

Kragerø (foto: Scanpix).
Kragerø (foto: Scanpix).

<pKragerø fortsetter å taksere hytter og boliger ulikt. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer om eiendomsskatt

Eiendomsskatt
Les mer om reglene for eiendomsskatt.

Eiendomskattekalkulator
Kalkulatoren regner ut eiendomsskatten ut fra de forutsetningene du legger inn.

Sivilombudsmannen gir Kragerø kommune medhold i sak om ulike takseringsmetoder for fritidseiendom og boligeiendom.

Og finner ikke grunn til å kritisere Kragerø kommune for å ha benyttet ulike takseringsmetoder for fritidseiendom og boligeiendom i forbindelse med fastsetting av eiendomsskatt.

Ti millioner i skatt
Kragerø har fra og med i år benyttet seg av muligheten til å innføre eiendomsskatt i hele kommunen. Det innebærer blant annet at rundt 3500 hytteeiere må ut med tilsammen ti millioner kroner i skatt hvert år.

Skattebetalerforeningen brakte saken inn for Sivilombudsmannen.

Det ble konkret klaget over at fritidseiendommer er verdsatt ved bruk av skjønn, mens boligeiendommer er verdsatt ved å benytte sjabloner.

Les: Vurderer søksmål mot hytteskatt

- Tilfreds
- Kragerø kommune er tilfreds med at Sivilombudsmannen fastslår at kommunen ikke kan kritiseres for den metode en har benyttet ved fastsettelse av verditakstene, sier rådmann Ole Magnus Stensrud i Kragerø kommune.

Ifølge eiendomsskatteloven skal takstverdien på eiendommer settes «til det beløp, som eiendommen efter sin beskaffenhet, anvendelighet og beliggenhet antas at kunne avhændes for under sedvanlige omsætningsforhold ved frit salg».

Kragerø kommune har ment at en sjablon-taksering av fritidseiendommer ikke ville gi en riktig verdivurdering av eiendommene.

- Kragerø kommune vil framholde at takseringsmetoden knyttet til fritidseiendommene ikke kan tas til inntekt for at kommunen har innført en særskilt hytteskatt. Ulike takseringsmetoder er derimot uttrykk for ønske om finne fram til et korrekt grunnlag for eiendomskatten i henhold til gjeldende regler på området, sier Stensrud.

Les også:
Eksplosjon i hytteskatt
«Borettslaget fra helvete» kan unngå tvangssalg

Personvernpolicy