Meny

Best pris på mobilt internett

<p>Prisen på datatrafikk er det avgjørende for kostnadene for mobilsurfing (foto: Mobilen.no).</p>
Prisen på datatrafikk er det avgjørende for kostnadene for mobilsurfing (foto: Mobilen.no).

Flere operatører har endret sine datapriser i høst – hvilken operatør bør mobilsurferne velge?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som det ble spådd av eksperter og operatørene selv, har 2009 blitt året da internett på mobilen tok av for alvor. Årsakene er mange. Ettersom mobilt bredbånd har gjort nærmere en halv million brukere vant til å ha internettilgang overalt, ser nok mange også potensialet til mobiltelefonen på enkelte områder.

Selve telefonene blir stadig bedre egnet til mobilsurfing – med større og klarere skjermer, og bedre nettlesere –, men også sidene har blir langt mer spesialtilpasset for å øke brukeropplevelsen. Nyhetssider, Facebook, værvarsel, rutetabeller og fotballresultater på farten er blant tingene du fint kan sjekke på mobilen nå til dags – helst på en mobil med 3G-støtte så det ikke går for tregt.

Internett på mobilen er ikke lenger bare for iPhone-brukere, men hvilke operatører har de beste løsningene for datatrafikk?

Telenor med iPhone
Vi begynner med Telenor, Norges største operatør. I januar bestemte de omsider å senke maksprisen på datatrafikk fra 75- til 10 kroner per dag – med en hastighetsbegrensning etter 200 MB per måned. Med løpende datapriser på hele 12,50 kroner – fortsatt gjeldende –, var dette et nødvendig grep for å hindre at de som dultet borti mobilsurfing ikke skulle få en urettferdig høy regning av den grunn.

Etter hvert kom imidlertid også Telenors iPhone-abonnementer som også egner seg for andre surfemobiler. SurfPrat L fremstår som det beste alternativet, riktignok for storbrukere, med 1 GB datatrafikk, 3 000 ringeminutter og 250 SMS for 469 kroner per måned.

For andre mobilbrukere som kanskje ikke har like store behov når det gjelder ringeminutter eller SMS, tilbyr Telenor mobilt bredbånd som tilleggstjeneste/datapakke. Det mest aktuelle blir da å velge pakken Mobilsurf som gir deg 500 MB til 99 kroner per måned på mobilen. Har du et ekstremt behov kan du imidlertid heller velge mobilt bredbåndsabonnementet Dag&Natt som lar deg surfe fritt inntil 5 GB for 299 kroner per måned.

Internett på mobilen med NetCom
NetCom har i praksis kun ett abonnement som egner seg for mobilbrukere flest, iTalk-abonnementene ekskludert, og det er FlexiTalk. (YoungTalk-abonnementene gir deg kanskje en ekstra trygghet – men til hvilken pris? Og FreeText lønner seg kun dersom du sender uhorvelige mengder SMS uten å ringe eller bruke datatrafikk). Med FlexiTalk har du imidlertid en makspris på datatrafikk på 9 kroner per dag som sikrer deg fra skyhøye datakostnader dersom du ikke har en datapakke.

Bruker du internett på mobilen veldig ofte, kan du tegne abonnementet iConnect til 249 kroner for inntil 5 GB per måned, eller et av iTalk-abonnementene som inkluderer ringeminutter og SMS. Disse er riktignok best egnet for storbrukere.

Et smartere valg for mange brukere er i stedet å velge mobilt bredbånd som en tilleggstjeneste. Her har du tre muligheter; Litt Bruk gir deg 100 MB for 49 kroner per måned, med Fritid kan du surfe på kvelder og i helger for 129 kroner per måned, og med Hele Tiden kan du være på nett ”hele tiden” for 249 kroner per måned (hastighetsbegrensning etter 4 GB). Kun den minste pakken kan riktignok sies å være bedre egnet til mobilsurfing enn på en PC.

Tele2 – bot og bedring
Vi har i lengre tid klaget på dataprisene til Tele2, men det har vi ikke lenger grunnlag for etter at Tele2 lanserte egne datapakker. Den løpende dataprisen på 12 kroner per MB er fortsatt gjeldende, men nå har i alle fall kundene som bruker internett på mobilen et alternativ – nemlig de gunstige datapakkene. Dessverre kan ikke kunder som har abonnementene Flex eller Sheriff legge til disse pakkene.

Tele2 har blant annet kommet opp med Mobilsurf Large, en pakke som gir deg 1 GB for 169 kroner per måned. Datamengden er stor nok til å dekke behovene til selv de som bruker mobilsurfing ofte, og prisen er også fullt akseptabel. Mobilsurf Medium tilsvarer NetComs Litt Bruk, altså 100 MB for 49 kroner per måned, mens Tele2s minste pakke koster 19 kroner i måneden og gir deg 30 MB – altså et greit nok tilbud til deg som stort sett bruker wap-sider på mobilen – men ikke hver eneste dag.

Chess forbigås på data
Selv om Chess har hengt med de største operatørene når det gjelder datatrafikk, er de nå i ferd med å bli forbigått av konkurrentene. Chess har nemlig fulgt NetComs eksempel med makspris på 20 kroner per dag (NetCom har nå 9 kroner per dag for det mest populære abonnementet), og har samtidig et identisk tilbud som NetCom på mobilt bredbånd, dog under andre navn.

Resultatet blir at de som dumper innom internett på mobilen en sjelden gang i blant betaler over dobbel pris av det NetCom FlexiTalk-abonnentene må ut med – per dag. Og datapakkene/mobilt bredbåndstilbudet er fortrinnsvis beregnet på surfing på PC-en, kanskje med unntak av SurfKnight (100 MB/49 kr. per mnd.). Med abonnementet iTouch får du imidlertid 500 MB, kombinert med standardpriser for tale og SMS, for 89 kroner per måned. Det kan være et gunstig valg for noen mobilsurfere.

One Call – prispresser på data
At 2009 har blitt mobilsurfingens år, skyldes i stor grad at den lille operatøren One Call satte standarden ved å innføre løpende datapriser på 99 øre 8. januar i år. Samtidig lanserte de fire datapakker som var spesielt beregnet på mobilsurfing. De øvrige operatørene måtte deretter svare på hvorfor de var inntil 12 ganger dyrere på datatrafikk enn One Call, og gjorde derfor betydelige grep for å bedre sine respektive datapriser.

99 øre per MB (for alle abonnement) hos One Call er stadig markedsledende, mens datapakkene deres ikke troner helt øverst lenger – selv om de absolutt må sies å være konkurransedyktige.

Øvrige aktører
Med Telenor-operatøren djuice har du kun makspris på 10 kroner per dag som alternativ, og så vidt vi kan forstå ingen datapakker. Talkmore har en løpende datapris på 5 kroner per MB, samt én datapakke som gir deg 50 MB for 59 kroner per måned. Ludo Mobils løpende datapriser varierer fra abonnement til abonnement, fra 95 øre- til 4 kroner per MB. Denne operatøren tilbyr ingen datapakker for øyeblikket. Lebara har i likhet med One Call en løpende datapris på 99 øre per MB. Ventelo tar stadig 12 kroner per MB for mobilsurfing, og er dermed dyrest av de største operatørene på markedet.

Uten makspris per dag eller et fullverdig utvalg av datapakker, er de løpende dataprisene nødt til å være lave. Generelt sett er de også det, men de ivrigste mobilsurferne blir nok skremt av å måtte betale mer enn en krone per MB for datatrafikken.

Best hver for seg
Ingen av operatørene kan skryte av å ha det beste totaltilbudet for mobilsurfere, slik vi ser det. Forskjellige operatører har nemlig løsninger eller datapakker som passer ulik bruk, og ingen utmerker seg særlig positivt i alle brukersegmenter.

For lite bruk – mobilsurfing en sjelden gang i blant –, fremstår One Calls løpende datapriser på 99 øre/MB, Telenor- og NetComs (kun FlexiTalk) maksprisløsninger, eller Tele2s minste datapakke (30 MB/19 kroner), eller One Calls minste pakke (50 MB/25 kroner) som de beste alternativene. Hva som lønner seg for deg, kommer an på ditt brukermønster.

For medium bruk – røft regnet 100-300 MB per måned – tilbyr både NetCom, Chess, Tele2 og One Call 100 MB til rundt en femtilapp per måned. Sistnevnte operatør tilbyr også 200 MB til 100 kroner.

For mye bruk – mellom 400 MB og en gigabyte per måned –, er det to aktører som utmerker seg. Telenor tilbyr tilleggstjenesten Mobilsurf som gir deg 500 MB for 99 kroner per måned, mens Tele2 gir deg 1 GB datatrafikk til mobilsurfing til kun 169 kroner per måned. Dette er så vidt vi kan se de gunstigste pakkene for deg som bruker mobilsurfing aktivt. Til sammenligning tar One Call – som altså har gode priser for mindre bruk – 169 kroner for 500 MB.

For veldig mye bruk – altså så nærme «fri bruk» av internett på mobilen det er mulig å komme med dagens prisplaner – må du tegne mobilt bredbånd som en tilleggstjeneste, eller velge det dyreste iPhone-abonnementet til enten Telenor eller NetCom. Mobilt bredbånd som tilleggstjeneste er nok det beste alternativet for mange, og da er NetCom Hele Tiden/Chess SurfKing – 249 kroner inntil 4 GB før hastigheten begrenses – aller best. Eller i alle fall billigst.

Hva blir det neste?
Som vi stadig repeterer har 2009 var mobilsurfingens år. Et bevis på det er for eksempel at VG Mobil har doblet antallet unike brukere i forhold til i fjor, det kommer stadig flere spesialtilpassede mobilsider, og stadig flere mobiltelefoner på markedet som gjør det både nyttig og underholdene å ta i bruk internett på mobilen. Men operatørenes økte fokus på datapriser er likevel det klareste beviset.

Til neste år, og videre, forventer vi at de løpende dataprisene presses ned ytterligere – i alle fall slik at det blir lite populært blant kundene å kreve mer enn en krone per MB.

Når One Call – som leier kapasitet i Telenors mobilnett – har råd til å ta kun 99 øre per MB, ser vi overhodet ingen grunn til at dette ikke skulle være mulig blant øvrige aktører også.

Datapakkene begynner å ta form, og prisene er også greie nok generelt sett. Vi skulle likevel sett at operatørene spesialtilpasset tilbudene mot mobilsurfing i enda større grad. Det er for eksempel ikke like aktuelt å surfe kun i gitte tidsrom på mobilen – den har du med overalt, når som helst.

En relativt stor mengde megabytes til en relativt lav pris kan være veien å gå; To bra eksempler er Telenor Mobilsurf eller Tele2 Mobilsurf Large. Slike pakker, kombinert med lave løpende datapriser, er fremtiden.

Les også
Mobilskolen: Kom igang med mobilsurfing
Nå kommer mobilsurfebølgen
iPhone eiere surfer 50 ganger mer

Test av VG på mobilen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
20:14 Bakenga scoret sitt første for Ranheim og reddet poeng19:59 Tromsø med borteseier over Brann19:58 Lillestrøm med borteseier over Haugesund19:56 Nye Børven-scoringer for Odd, 2-2 i Molde19:31 Joelinton senket svakt Tottenham19:01 Artisten Anne Grete Preus er død18:53 Ødegaard avgjorde for Real Sociedad, vant 1-0 over Mallorca18:43 – Ideen var å se hele Nordland som et «galleri»18:36 To politifolk skutt og såret i Finland18:32 Trump møtte Johnson – snakker om omfattende handelsavtale18:20 To til sykehus etter trafikkulykke i Telemark17:16 Regjeringen ber Nord-Norge velger tog eller vei: – Urimelig16:59 Agüero-dobbel senket Kings Bournemouth, 3-1-seier til City16:52 Uaktuelt for MDG å kutte i bompenger16:46 Nok en republikaner stiller mot Trump16:31 Irans utenriksminister har landet i Biarritz under G7-toppmøte16:08 Demonstranter i Hongkong trosser tåregass og varselskudd15:18 Helikopter og småfly krasjet på Mallorca – minst sju døde14:56 Strand i Barcelona evakuert etter funn av mulig bombe fra den spanske borgerkrigen14:46 Svensk langrennsparodi: – Det er rent ut tragisk13:42 Moskus skutt sør for Otta12:55 Tenåringer skadd i alvorlig MC-ulykke i Hordaland12:19 Nydalens beboere «drukner» i betong12:11 Trump beklager at han ikke hevet tollsatsen ytterligere på kinesiske varer10:39 Livstruende for voldsskadd mann fra Horten: Politiet ber vitner melde seg10:27 Papuanerne slår tilbake: «Vi er ikke aper»10:09 Person funnet død i Sandnes09:43 Passasjer falt over bord fra ferge utenfor Stockholm09:06 Livsvarig fengsel etter fatalt knivangrep på golfbane09:02 Regjeringen vil gjøre livet lettere for småbedrifter08:41 60-åring risikerer tre års fengsel for hatytringer og trusler mot Mani Hussaini08:39 Journalist drept i Mexico08:16 7 av 10 sier ja til Nord-Norgebane hele veien til Finnmark08:04 Mann anmeldt for falukorv-overgrep i Sverige07:52 To drept av tiger i Nepal06:40 Israelsk drone skal ha eksplodert over Beirut06:35 Fotgjenger behandles på sykehus etter påkjørsel i Rørvik06:34 Sky News: Storbritannia vil kun betale deler av brexitregningen06:12 Dette skjer i dag05:55 29 pågrepet etter gatekamper i Hongkong05:50 Dette skjedde i natt05:43 Mann utskrevet fra sykehuset etter hendelse i bolig i Sandefjord05:36 En person kritisk skadd etter båtulykke i Arendal05:10 Måling: Kun 16 prosent av velgerne mener Skei Grande gjør en god jobb04:52 Tunisisk presidentkandidat får stille til valg tross anklager om hvitvasking03:54 Kim Jong-un skal ha ledet rakettoppskytning03:49 To tenåringer til sykehus etter MC-ulykke i Fjell03:40 Politiet undersøker Facebook-gruppe i forbindelse med Hagen-forsvinningen03:29 Journalist funnet drept i Mexico03:08 Viktor Hovland fortsetter storspillet i Idaho02:52 Boris Johnson ber Trump senke handelsbarrierer01:33 Politileder etter rølpefest for mindreårige: – Vær gammeldags og plagsom01:23 68 pågrepet for protester mot G7-toppmøtet i Frankrike01:21 Kritisk for to personer etter at bil kjørte i vannet ved fergeleie00:56 Scarlett Johansson best betalte kvinnelige skuespiller00:27 Avis: Boris Johnson vurderer å stenge Parlamentet før brexit23:58 Israel skal ha angrepet iranske styrker i Syria23:11 400-årsmarkering for starten på slavehandelen i USA22:50 Ingen Messi i Barcelona-troppen22:20 Remis-rushet fortsetter for Carlsen22:12 G7-toppene ble servert utrydningstruet fisk22:10 Zidane kritisk etter at Real Madrid rotet bort poeng21:18 Nordmenn evakueres på greske Samos på grunn av brann21:02 Ingebrigtsen-brødrene luktet på seier i Paris20:42 Bil kjørte i vannet ved fergeleie – tre personer til sykehus20:37 Laksedød i Alaska knyttes til varmere elver20:26 Salah-show senket Arsenal, 3-1-seier for Liverpool20:18 RBK best i femmålskamp, Horneland kritisk20:09 Warholm i egen klasse, 47,26 i Paris19:47 Kajakkpadler død etter ulykke i Troms19:29 Siv Jensen var klar til å ta Frp ut av regjering19:24 500 år gammel «inkaprinsesse» har kommet hjem19:00 Maars Johnsen klar for Rosenborg18:01 Mareritt for Solskjær: Tap mot Crystal Palace, straffebom og bare 20 i seiersprosent17:53 Mann pågrepet etter balkongskyting i Oslo17:35 Motorsyklist omkom i ulykke i Rogaland17:15 Helten Ingstad og forræderen Quisling sentrale da Norge tok Grønland16:53 Transportøkonom: Distriktsbilistene er den store vinneren i bompengeavtalen16:36 Trump har store forventninger til G7-toppmøtet16:09 Oslo er Norges minst bilavhengige by – men MDG jubler ikke16:07 Politimester Hasseldal flyttes til Politidirektoratet14:37 Frykt for handelskrig preger G7-toppmøtet14:29 Dro til Syden – svindlet Nav elleve ganger13:57 Tybring-Gjedde: Venstre bør ikke sitte i regjering13:45 Fylkesrådsleder reagerer på uttalelser fra jernbanedirektøren om Nord-Norgebanen13:19 Politiet i Troms etterlyser savnet kvinne12:27 Turgåer berget ned fra fjell på Senja11:54 Jensen: Ingen Frp-jubel over bompengeavtalen11:38 Du vil bli overrasket: De ti mest bil-tette kommunene11:28 Solskjær: – Wan-Bissaka gleder seg til å spille mot Crystal Palace11:28 Demonstranter i Hongkong møtt med køller og tåregass10:13 Trump gjenåpner konsulat på Grønland10:12 Sophie Elise med ny serie på TV 2 Sumo10:11 Basketball: USA tapte for første gang på 13 år09:53 – Det virker som om rikspolitikerne tror valget handler om dem09:49 Russisk robot klarte ikke å koble seg til romstasjon09:36 Politiet tror to jenter ble voldtatt under fest i Frognerparken08:53 Forskere oppdager repeterende radiosignaler fra rommet08:17 Tysk politi jakter på sykkel-drapsmann07:28 Sergej Kajdalov vant Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse
Siste nytt
20:14SportBakenga scoret sitt første for Ranheim og reddet poeng19:59SportTromsø med borteseier over Brann19:58SportLillestrøm med borteseier over Haugesund19:56SportNye Børven-scoringer for Odd, 2-2 i Molde19:31SportJoelinton senket svakt Tottenham19:01KulturArtisten Anne Grete Preus er død18:53SportØdegaard avgjorde for Real Sociedad, vant 1-0 over Mallorca18:43Reise– Ideen var å se hele Nordland som et «galleri»18:36VerdenTo politifolk skutt og såret i Finland18:32VerdenTrump møtte Johnson – snakker om omfattende handelsavtale18:20NorgeTo til sykehus etter trafikkulykke i Telemark17:16NorgeRegjeringen ber Nord-Norge velger tog eller vei: – Urimelig16:59SportAgüero-dobbel senket Kings Bournemouth, 3-1-seier til City16:52PolitikkUaktuelt for MDG å kutte i bompenger16:46VerdenNok en republikaner stiller mot Trump16:31VerdenIrans utenriksminister har landet i Biarritz under G7-toppmøte16:08VerdenDemonstranter i Hongkong trosser tåregass og varselskudd15:18VerdenHelikopter og småfly krasjet på Mallorca – minst sju døde14:56VerdenStrand i Barcelona evakuert etter funn av mulig bombe fra den spanske borgerkrigen14:46SportSvensk langrennsparodi: – Det er rent ut tragisk13:42NorgeMoskus skutt sør for Otta12:55NorgeTenåringer skadd i alvorlig MC-ulykke i Hordaland12:19NorgeNydalens beboere «drukner» i betong12:11PengerTrump beklager at han ikke hevet tollsatsen ytterligere på kinesiske varer10:39NorgeLivstruende for voldsskadd mann fra Horten: Politiet ber vitner melde seg10:27VerdenPapuanerne slår tilbake: «Vi er ikke aper»10:09NorgePerson funnet død i Sandnes09:43VerdenPassasjer falt over bord fra ferge utenfor Stockholm09:06VerdenLivsvarig fengsel etter fatalt knivangrep på golfbane09:02NorgeRegjeringen vil gjøre livet lettere for småbedrifter08:41Norge60-åring risikerer tre års fengsel for hatytringer og trusler mot Mani Hussaini08:39VerdenJournalist drept i Mexico08:16Politikk7 av 10 sier ja til Nord-Norgebane hele veien til Finnmark08:04VerdenMann anmeldt for falukorv-overgrep i Sverige07:52VerdenTo drept av tiger i Nepal06:40VerdenIsraelsk drone skal ha eksplodert over Beirut06:35NorgeFotgjenger behandles på sykehus etter påkjørsel i Rørvik06:34VerdenSky News: Storbritannia vil kun betale deler av brexitregningen06:12NorgeDette skjer i dag05:55Verden29 pågrepet etter gatekamper i Hongkong05:50NorgeDette skjedde i natt05:43NorgeMann utskrevet fra sykehuset etter hendelse i bolig i Sandefjord05:36NorgeEn person kritisk skadd etter båtulykke i Arendal05:10NorgeMåling: Kun 16 prosent av velgerne mener Skei Grande gjør en god jobb04:52VerdenTunisisk presidentkandidat får stille til valg tross anklager om hvitvasking03:54VerdenKim Jong-un skal ha ledet rakettoppskytning03:49NorgeTo tenåringer til sykehus etter MC-ulykke i Fjell03:40NorgePolitiet undersøker Facebook-gruppe i forbindelse med Hagen-forsvinningen03:29VerdenJournalist funnet drept i Mexico03:08SportViktor Hovland fortsetter storspillet i Idaho02:52VerdenBoris Johnson ber Trump senke handelsbarrierer01:33NorgePolitileder etter rølpefest for mindreårige: – Vær gammeldags og plagsom01:23Verden68 pågrepet for protester mot G7-toppmøtet i Frankrike01:21NorgeKritisk for to personer etter at bil kjørte i vannet ved fergeleie00:56VerdenScarlett Johansson best betalte kvinnelige skuespiller00:27VerdenAvis: Boris Johnson vurderer å stenge Parlamentet før brexit23:58VerdenIsrael skal ha angrepet iranske styrker i Syria23:11Verden400-årsmarkering for starten på slavehandelen i USA22:50SportIngen Messi i Barcelona-troppen22:20SportRemis-rushet fortsetter for Carlsen22:12VerdenG7-toppene ble servert utrydningstruet fisk22:10SportZidane kritisk etter at Real Madrid rotet bort poeng21:18VerdenNordmenn evakueres på greske Samos på grunn av brann21:02SportIngebrigtsen-brødrene luktet på seier i Paris20:42NorgeBil kjørte i vannet ved fergeleie – tre personer til sykehus20:37VerdenLaksedød i Alaska knyttes til varmere elver20:26SportSalah-show senket Arsenal, 3-1-seier for Liverpool20:18SportRBK best i femmålskamp, Horneland kritisk20:09SportWarholm i egen klasse, 47,26 i Paris19:47NorgeKajakkpadler død etter ulykke i Troms19:29PolitikkSiv Jensen var klar til å ta Frp ut av regjering19:24Verden500 år gammel «inkaprinsesse» har kommet hjem19:00SportMaars Johnsen klar for Rosenborg18:01SportMareritt for Solskjær: Tap mot Crystal Palace, straffebom og bare 20 i seiersprosent17:53NorgeMann pågrepet etter balkongskyting i Oslo17:35NorgeMotorsyklist omkom i ulykke i Rogaland17:15VerdenHelten Ingstad og forræderen Quisling sentrale da Norge tok Grønland16:53PolitikkTransportøkonom: Distriktsbilistene er den store vinneren i bompengeavtalen16:36VerdenTrump har store forventninger til G7-toppmøtet16:09MotorOslo er Norges minst bilavhengige by – men MDG jubler ikke16:07NorgePolitimester Hasseldal flyttes til Politidirektoratet14:37PengerFrykt for handelskrig preger G7-toppmøtet14:29PengerDro til Syden – svindlet Nav elleve ganger13:57PolitikkTybring-Gjedde: Venstre bør ikke sitte i regjering13:45NorgeFylkesrådsleder reagerer på uttalelser fra jernbanedirektøren om Nord-Norgebanen13:19NorgePolitiet i Troms etterlyser savnet kvinne12:27NyheterTurgåer berget ned fra fjell på Senja11:54PengerJensen: Ingen Frp-jubel over bompengeavtalen11:38MotorDu vil bli overrasket: De ti mest bil-tette kommunene11:28SportSolskjær: – Wan-Bissaka gleder seg til å spille mot Crystal Palace11:28VerdenDemonstranter i Hongkong møtt med køller og tåregass10:13VerdenTrump gjenåpner konsulat på Grønland10:12NorgeSophie Elise med ny serie på TV 2 Sumo10:11SportBasketball: USA tapte for første gang på 13 år09:53Politikk– Det virker som om rikspolitikerne tror valget handler om dem09:49VerdenRussisk robot klarte ikke å koble seg til romstasjon09:36NorgePolitiet tror to jenter ble voldtatt under fest i Frognerparken08:53VerdenForskere oppdager repeterende radiosignaler fra rommet08:17VerdenTysk politi jakter på sykkel-drapsmann07:28NorgeSergej Kajdalov vant Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus