Best pris på mobilt internett

<p>Prisen på datatrafikk er det avgjørende for kostnadene for mobilsurfing (foto: Mobilen.no).</p>
Prisen på datatrafikk er det avgjørende for kostnadene for mobilsurfing (foto: Mobilen.no).

Flere operatører har endret sine datapriser i høst – hvilken operatør bør mobilsurferne velge?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som det ble spådd av eksperter og operatørene selv, har 2009 blitt året da internett på mobilen tok av for alvor. Årsakene er mange. Ettersom mobilt bredbånd har gjort nærmere en halv million brukere vant til å ha internettilgang overalt, ser nok mange også potensialet til mobiltelefonen på enkelte områder.

Selve telefonene blir stadig bedre egnet til mobilsurfing – med større og klarere skjermer, og bedre nettlesere –, men også sidene har blir langt mer spesialtilpasset for å øke brukeropplevelsen. Nyhetssider, Facebook, værvarsel, rutetabeller og fotballresultater på farten er blant tingene du fint kan sjekke på mobilen nå til dags – helst på en mobil med 3G-støtte så det ikke går for tregt.

Internett på mobilen er ikke lenger bare for iPhone-brukere, men hvilke operatører har de beste løsningene for datatrafikk?

Telenor med iPhone
Vi begynner med Telenor, Norges største operatør. I januar bestemte de omsider å senke maksprisen på datatrafikk fra 75- til 10 kroner per dag – med en hastighetsbegrensning etter 200 MB per måned. Med løpende datapriser på hele 12,50 kroner – fortsatt gjeldende –, var dette et nødvendig grep for å hindre at de som dultet borti mobilsurfing ikke skulle få en urettferdig høy regning av den grunn.

Etter hvert kom imidlertid også Telenors iPhone-abonnementer som også egner seg for andre surfemobiler. SurfPrat L fremstår som det beste alternativet, riktignok for storbrukere, med 1 GB datatrafikk, 3 000 ringeminutter og 250 SMS for 469 kroner per måned.

For andre mobilbrukere som kanskje ikke har like store behov når det gjelder ringeminutter eller SMS, tilbyr Telenor mobilt bredbånd som tilleggstjeneste/datapakke. Det mest aktuelle blir da å velge pakken Mobilsurf som gir deg 500 MB til 99 kroner per måned på mobilen. Har du et ekstremt behov kan du imidlertid heller velge mobilt bredbåndsabonnementet Dag&Natt som lar deg surfe fritt inntil 5 GB for 299 kroner per måned.

Internett på mobilen med NetCom
NetCom har i praksis kun ett abonnement som egner seg for mobilbrukere flest, iTalk-abonnementene ekskludert, og det er FlexiTalk. (YoungTalk-abonnementene gir deg kanskje en ekstra trygghet – men til hvilken pris? Og FreeText lønner seg kun dersom du sender uhorvelige mengder SMS uten å ringe eller bruke datatrafikk). Med FlexiTalk har du imidlertid en makspris på datatrafikk på 9 kroner per dag som sikrer deg fra skyhøye datakostnader dersom du ikke har en datapakke.

Bruker du internett på mobilen veldig ofte, kan du tegne abonnementet iConnect til 249 kroner for inntil 5 GB per måned, eller et av iTalk-abonnementene som inkluderer ringeminutter og SMS. Disse er riktignok best egnet for storbrukere.

Et smartere valg for mange brukere er i stedet å velge mobilt bredbånd som en tilleggstjeneste. Her har du tre muligheter; Litt Bruk gir deg 100 MB for 49 kroner per måned, med Fritid kan du surfe på kvelder og i helger for 129 kroner per måned, og med Hele Tiden kan du være på nett ”hele tiden” for 249 kroner per måned (hastighetsbegrensning etter 4 GB). Kun den minste pakken kan riktignok sies å være bedre egnet til mobilsurfing enn på en PC.

Tele2 – bot og bedring
Vi har i lengre tid klaget på dataprisene til Tele2, men det har vi ikke lenger grunnlag for etter at Tele2 lanserte egne datapakker. Den løpende dataprisen på 12 kroner per MB er fortsatt gjeldende, men nå har i alle fall kundene som bruker internett på mobilen et alternativ – nemlig de gunstige datapakkene. Dessverre kan ikke kunder som har abonnementene Flex eller Sheriff legge til disse pakkene.

Tele2 har blant annet kommet opp med Mobilsurf Large, en pakke som gir deg 1 GB for 169 kroner per måned. Datamengden er stor nok til å dekke behovene til selv de som bruker mobilsurfing ofte, og prisen er også fullt akseptabel. Mobilsurf Medium tilsvarer NetComs Litt Bruk, altså 100 MB for 49 kroner per måned, mens Tele2s minste pakke koster 19 kroner i måneden og gir deg 30 MB – altså et greit nok tilbud til deg som stort sett bruker wap-sider på mobilen – men ikke hver eneste dag.

Chess forbigås på data
Selv om Chess har hengt med de største operatørene når det gjelder datatrafikk, er de nå i ferd med å bli forbigått av konkurrentene. Chess har nemlig fulgt NetComs eksempel med makspris på 20 kroner per dag (NetCom har nå 9 kroner per dag for det mest populære abonnementet), og har samtidig et identisk tilbud som NetCom på mobilt bredbånd, dog under andre navn.

Resultatet blir at de som dumper innom internett på mobilen en sjelden gang i blant betaler over dobbel pris av det NetCom FlexiTalk-abonnentene må ut med – per dag. Og datapakkene/mobilt bredbåndstilbudet er fortrinnsvis beregnet på surfing på PC-en, kanskje med unntak av SurfKnight (100 MB/49 kr. per mnd.). Med abonnementet iTouch får du imidlertid 500 MB, kombinert med standardpriser for tale og SMS, for 89 kroner per måned. Det kan være et gunstig valg for noen mobilsurfere.

One Call – prispresser på data
At 2009 har blitt mobilsurfingens år, skyldes i stor grad at den lille operatøren One Call satte standarden ved å innføre løpende datapriser på 99 øre 8. januar i år. Samtidig lanserte de fire datapakker som var spesielt beregnet på mobilsurfing. De øvrige operatørene måtte deretter svare på hvorfor de var inntil 12 ganger dyrere på datatrafikk enn One Call, og gjorde derfor betydelige grep for å bedre sine respektive datapriser.

99 øre per MB (for alle abonnement) hos One Call er stadig markedsledende, mens datapakkene deres ikke troner helt øverst lenger – selv om de absolutt må sies å være konkurransedyktige.

Øvrige aktører
Med Telenor-operatøren djuice har du kun makspris på 10 kroner per dag som alternativ, og så vidt vi kan forstå ingen datapakker. Talkmore har en løpende datapris på 5 kroner per MB, samt én datapakke som gir deg 50 MB for 59 kroner per måned. Ludo Mobils løpende datapriser varierer fra abonnement til abonnement, fra 95 øre- til 4 kroner per MB. Denne operatøren tilbyr ingen datapakker for øyeblikket. Lebara har i likhet med One Call en løpende datapris på 99 øre per MB. Ventelo tar stadig 12 kroner per MB for mobilsurfing, og er dermed dyrest av de største operatørene på markedet.

Uten makspris per dag eller et fullverdig utvalg av datapakker, er de løpende dataprisene nødt til å være lave. Generelt sett er de også det, men de ivrigste mobilsurferne blir nok skremt av å måtte betale mer enn en krone per MB for datatrafikken.

Best hver for seg
Ingen av operatørene kan skryte av å ha det beste totaltilbudet for mobilsurfere, slik vi ser det. Forskjellige operatører har nemlig løsninger eller datapakker som passer ulik bruk, og ingen utmerker seg særlig positivt i alle brukersegmenter.

For lite bruk – mobilsurfing en sjelden gang i blant –, fremstår One Calls løpende datapriser på 99 øre/MB, Telenor- og NetComs (kun FlexiTalk) maksprisløsninger, eller Tele2s minste datapakke (30 MB/19 kroner), eller One Calls minste pakke (50 MB/25 kroner) som de beste alternativene. Hva som lønner seg for deg, kommer an på ditt brukermønster.

For medium bruk – røft regnet 100-300 MB per måned – tilbyr både NetCom, Chess, Tele2 og One Call 100 MB til rundt en femtilapp per måned. Sistnevnte operatør tilbyr også 200 MB til 100 kroner.

For mye bruk – mellom 400 MB og en gigabyte per måned –, er det to aktører som utmerker seg. Telenor tilbyr tilleggstjenesten Mobilsurf som gir deg 500 MB for 99 kroner per måned, mens Tele2 gir deg 1 GB datatrafikk til mobilsurfing til kun 169 kroner per måned. Dette er så vidt vi kan se de gunstigste pakkene for deg som bruker mobilsurfing aktivt. Til sammenligning tar One Call – som altså har gode priser for mindre bruk – 169 kroner for 500 MB.

For veldig mye bruk – altså så nærme «fri bruk» av internett på mobilen det er mulig å komme med dagens prisplaner – må du tegne mobilt bredbånd som en tilleggstjeneste, eller velge det dyreste iPhone-abonnementet til enten Telenor eller NetCom. Mobilt bredbånd som tilleggstjeneste er nok det beste alternativet for mange, og da er NetCom Hele Tiden/Chess SurfKing – 249 kroner inntil 4 GB før hastigheten begrenses – aller best. Eller i alle fall billigst.

Hva blir det neste?
Som vi stadig repeterer har 2009 var mobilsurfingens år. Et bevis på det er for eksempel at VG Mobil har doblet antallet unike brukere i forhold til i fjor, det kommer stadig flere spesialtilpassede mobilsider, og stadig flere mobiltelefoner på markedet som gjør det både nyttig og underholdene å ta i bruk internett på mobilen. Men operatørenes økte fokus på datapriser er likevel det klareste beviset.

Til neste år, og videre, forventer vi at de løpende dataprisene presses ned ytterligere – i alle fall slik at det blir lite populært blant kundene å kreve mer enn en krone per MB.

Når One Call – som leier kapasitet i Telenors mobilnett – har råd til å ta kun 99 øre per MB, ser vi overhodet ingen grunn til at dette ikke skulle være mulig blant øvrige aktører også.

Datapakkene begynner å ta form, og prisene er også greie nok generelt sett. Vi skulle likevel sett at operatørene spesialtilpasset tilbudene mot mobilsurfing i enda større grad. Det er for eksempel ikke like aktuelt å surfe kun i gitte tidsrom på mobilen – den har du med overalt, når som helst.

En relativt stor mengde megabytes til en relativt lav pris kan være veien å gå; To bra eksempler er Telenor Mobilsurf eller Tele2 Mobilsurf Large. Slike pakker, kombinert med lave løpende datapriser, er fremtiden.

Les også
Mobilskolen: Kom igang med mobilsurfing
Nå kommer mobilsurfebølgen
iPhone eiere surfer 50 ganger mer

Test av VG på mobilen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
01:45 Kraftig jordskjelv i Thailand og Laos01:08 Kongressen vedtok lovforslag om menneskerettigheter i Hongkong01:01 Fylkesmannen vil ha ny utredning av Vardafjell23:58 Bolivias midlertidige president vil skrive ut nyvalg23:44 Greta Thunberg får internasjonal fredspris for barn23:40 Babcock fikk sparken i Toronto Maple Leafs23:30 Politidirektøren ga ordre om å stanse koranbrenning dagen før koranbrenningen i Kristiansand23:25 Donald Tusk sier han vil kjempe mot populisme som EPPs nye leder23:11 Curling-EM: Viktig seier for Ulsruds lag22:59 Avsatte Moreno: – Jeg nekter å klandre noen22:23 Mann dømt til å betale 3,6 millioner kroner i erstatning etter overgrep22:16 Kvinne knivstukket i Drammen – mann siktet for drapsforsøk21:38 Politiet avslutter etterforskning av hatkriminalitet mot lesbisk par i Sandnes21:19 Solberg til EPP: Bare kristenkonservative partier kan takle klimakrisen21:02 Person døde etter utforkjøring20:38 Tror på elfly i Norge på rekordtid – Dale er uenig20:37 UEFA-disiplinærsak mot Norges Fotballforbund, Romania i trøbbel igjen for rasisme20:33 Utenriksminister Pompeo er «utrolig stolt» av USAs Ukraina-politikk20:21 Tysk NATO-forslag godt mottatt på ministermøte19:40 Krisemåling for KrF19:16 NAV-sjefen slår tilbake etter Hauglies sjokkbrev19:08 Prins Andrew frasier seg alle offentlige oppdrag18:31 Snop og brus til veldedighet slipper avgifter18:29 Trump insisterer på at han ikke presset Ukraina18:04 100 elever har blitt syke på skole i Oslo17:50 Hvitt fosfor-anklagene: – Søreide må ta et kraftfullt oppgjør17:40 Strengere straff for mann som voldtok kvinne med barnevogn17:22 Reaksjoner etter at UEFA bekreftet seedingen til EM-trekningen: – En skandale!17:21 Ocean Viking har reddet 30 i Middelhavet16:50 Dømte Nav-ofre kan måtte vente lenge på erstatning16:34 Tore Sagen om rasist-sketsjen: – Jeg angrer ikke16:26 Regjeringspartiene vil evaluere systemet for innføring av nye legemidler16:20 Fire rumenske VM-spillere må bli hjemme etter dopingmistanke16:15 Person til sykehus etter knivstikking i Drammen16:02 Boktilbudene strømmer på til Frode Berg15:49 Person omkom i balkongbrann15:49 Sterke reaksjoner på Tottenhams Mourinho-ansettelse: – Usympatisk og dårlig nytt for klubben15:44 Sondland: Trump vil presse fram gransking av Joe Biden15:25 Banktrøbbel rammer 150.000 Storebrand-pensjonister15:22 Årelang krangel om Hitlers barndomshjem avgjort15:16 E18-advarsel: – Prosjektet er en skandale14:53 Industrigigant vil kutte tusenvis av arbeidsplasser14:28 Kowalczyk gjør comeback14:26 Flere får dø hjemme i stedet for på sykehus13:58 Politisk hengemyr i Israel13:57 Solskjær får trio tilbake fra skade13:56 Ødegaard tilbake i full trening13:37 Ap etterlyser Frps tiltak mot gjengkriminalitet13:13 To ulver skutt fra helikopter i Rendalen12:57 Hellas vil plassere asylsøkere i interneringsleirer12:27 Eieren av Morris-kjeden har søkt om konkursbeskyttelse12:26 Tottenham-stjernene takker Pochettino12:15 Mer gråvær i vente – og til uka blir det enda verre12:11 På vei mot et todelt helsesystem12:06 Stjernen og Hilde blir TV 2s hoppeksperter12:05 Tvilling-spedbarn hadde bruddskader – nå er foreldrene dømt11:41 Ny Norwegian-sjef overtar med ærefrykt og sug i magen11:24 Nøkkelperson i riksrettsprosessen inntar vitneboksen11:22 Mourinho på plass i Tottenham: – Forventer trofeer10:58 Ropstad: – Jeg tar sterk avstand fra konverteringsterapi10:50 Ny rapport: Produsentlandene sprenger klimabudsjettet10:12 LeBron James med ny historisk milepæl i NBA09:57 Politiet innrømmer at Kebnekaise-etterforskningen ikke var god nok09:48 Havørnbestanden setter ny rekord i Danmark09:47 Direkte: Ropstad må forvente seg tøff motstand i spørretimen09:27 Swedbank etterforskes i USA09:26 Forskere bekymret for hytter i områder med villrein09:25 Nina Haver-Løseth gjør comeback i verdenscupen09:24 Senterpartiet fortsatt strammest på kvoteflyktninger08:59 Norge har passert 5,35 millioner innbyggere08:39 Ulveangrep rammer sauebønder psykisk08:04 Kina kritiserer Senatets støtte til demonstranter i Hongkong07:53 Mourinho klar som ny Tottenham-trener07:35 Ikke alle Nav-ofre vil få full frifinnelse07:12 Ropstad må forvente seg tøff motstand i Stortingets spørretime07:00 Seks av ti unge kvinner takket ja til HPV-vaksine06:59 Glatt på Østlandet – vanskelige forhold i vente i Finnmark06:34 Innbyggerne har mer engasjement, men lavere tillit til de folkevalgte06:31 Nestvold-Haugens nye hverdag på alpinlandslaget: – Må snakke om Tinder06:19 Jordskjelv med styrke 6,3 rystet Mexico06:15 Fem mulige finalemotstandere for Norge i nasjonsligaomspillet06:07 To døde i helikopterkrasj i Afghanistan05:50 Tre drept da soldater brøt opp drivstoffblokade i Bolivia05:50 Dette skjer i dag05:45 Skoler i Hongkong åpner igjen05:42 Uføretrygdede på minstesats tjener for mye til å få fri rettshjelp05:30 Dette skjedde i natt05:04 Politiet i Chile slutter å bruke haglammunisjon mot demonstranter04:34 Sparket DNB-ansatt saksøker banken for dårlig oppfølging av spilleavhengige04:09 Senatet vedtok enstemmig støtte til demonstranter i Hongkong03:45 Unge Høyre vil flytte iskanten sørover03:45 Zuccarello-assist i Wild-seier03:12 Japan med første handelsoverskudd på fire måneder03:00 Isprodusent i krangel etter vannregning på Askøy02:53 Syria rammet av flere luftangrep02:17 Colombia stenger grensene før ventede demonstrasjoner01:50 Lysbakken: Må ta en debatt om E-tjenesten00:15 FN vil bedre beskytte forsvarere av menneskerettigheter23:59 Vogntog med radioaktivt materiale veltet i Trøndelag – E6 sperret23:40 Kornproduksjonen går opp
Siste nytt
01:45VerdenKraftig jordskjelv i Thailand og Laos01:08VerdenKongressen vedtok lovforslag om menneskerettigheter i Hongkong01:01NorgeFylkesmannen vil ha ny utredning av Vardafjell23:58VerdenBolivias midlertidige president vil skrive ut nyvalg23:44VerdenGreta Thunberg får internasjonal fredspris for barn23:40SportBabcock fikk sparken i Toronto Maple Leafs23:30NorgePolitidirektøren ga ordre om å stanse koranbrenning dagen før koranbrenningen i Kristiansand23:25VerdenDonald Tusk sier han vil kjempe mot populisme som EPPs nye leder23:11SportCurling-EM: Viktig seier for Ulsruds lag22:59SportAvsatte Moreno: – Jeg nekter å klandre noen22:23NorgeMann dømt til å betale 3,6 millioner kroner i erstatning etter overgrep22:16NorgeKvinne knivstukket i Drammen – mann siktet for drapsforsøk21:38NorgePolitiet avslutter etterforskning av hatkriminalitet mot lesbisk par i Sandnes21:19PolitikkSolberg til EPP: Bare kristenkonservative partier kan takle klimakrisen21:02NorgePerson døde etter utforkjøring20:38NorgeTror på elfly i Norge på rekordtid – Dale er uenig20:37SportUEFA-disiplinærsak mot Norges Fotballforbund, Romania i trøbbel igjen for rasisme20:33VerdenUtenriksminister Pompeo er «utrolig stolt» av USAs Ukraina-politikk20:21VerdenTysk NATO-forslag godt mottatt på ministermøte19:40NorgeKrisemåling for KrF19:16PengerNAV-sjefen slår tilbake etter Hauglies sjokkbrev19:08VerdenPrins Andrew frasier seg alle offentlige oppdrag18:31PengerSnop og brus til veldedighet slipper avgifter18:29VerdenTrump insisterer på at han ikke presset Ukraina18:04Norge100 elever har blitt syke på skole i Oslo17:50PolitikkHvitt fosfor-anklagene: – Søreide må ta et kraftfullt oppgjør17:40NorgeStrengere straff for mann som voldtok kvinne med barnevogn17:22SportReaksjoner etter at UEFA bekreftet seedingen til EM-trekningen: – En skandale!17:21NorgeOcean Viking har reddet 30 i Middelhavet16:50PengerDømte Nav-ofre kan måtte vente lenge på erstatning16:34NorgeTore Sagen om rasist-sketsjen: – Jeg angrer ikke16:26Helse og livsstilRegjeringspartiene vil evaluere systemet for innføring av nye legemidler16:20SportFire rumenske VM-spillere må bli hjemme etter dopingmistanke16:15NorgePerson til sykehus etter knivstikking i Drammen16:02NorgeBoktilbudene strømmer på til Frode Berg15:49NorgePerson omkom i balkongbrann15:49SportSterke reaksjoner på Tottenhams Mourinho-ansettelse: – Usympatisk og dårlig nytt for klubben15:44PolitikkSondland: Trump vil presse fram gransking av Joe Biden15:25PengerBanktrøbbel rammer 150.000 Storebrand-pensjonister15:22VerdenÅrelang krangel om Hitlers barndomshjem avgjort15:16MotorE18-advarsel: – Prosjektet er en skandale14:53PengerIndustrigigant vil kutte tusenvis av arbeidsplasser14:28SportKowalczyk gjør comeback14:26Helse og livsstilFlere får dø hjemme i stedet for på sykehus13:58PolitikkPolitisk hengemyr i Israel13:57SportSolskjær får trio tilbake fra skade13:56SportØdegaard tilbake i full trening13:37PolitikkAp etterlyser Frps tiltak mot gjengkriminalitet13:13NorgeTo ulver skutt fra helikopter i Rendalen12:57VerdenHellas vil plassere asylsøkere i interneringsleirer12:27PengerEieren av Morris-kjeden har søkt om konkursbeskyttelse12:26SportTottenham-stjernene takker Pochettino12:15NorgeMer gråvær i vente – og til uka blir det enda verre12:11StemmerPå vei mot et todelt helsesystem12:06SportStjernen og Hilde blir TV 2s hoppeksperter12:05NorgeTvilling-spedbarn hadde bruddskader – nå er foreldrene dømt11:41PengerNy Norwegian-sjef overtar med ærefrykt og sug i magen11:24PolitikkNøkkelperson i riksrettsprosessen inntar vitneboksen11:22SportMourinho på plass i Tottenham: – Forventer trofeer10:58PolitikkRopstad: – Jeg tar sterk avstand fra konverteringsterapi10:50VerdenNy rapport: Produsentlandene sprenger klimabudsjettet10:12SportLeBron James med ny historisk milepæl i NBA09:57NorgePolitiet innrømmer at Kebnekaise-etterforskningen ikke var god nok09:48VerdenHavørnbestanden setter ny rekord i Danmark09:47PolitikkDirekte: Ropstad må forvente seg tøff motstand i spørretimen09:27PengerSwedbank etterforskes i USA09:26NorgeForskere bekymret for hytter i områder med villrein09:25SportNina Haver-Løseth gjør comeback i verdenscupen09:24PolitikkSenterpartiet fortsatt strammest på kvoteflyktninger08:59NorgeNorge har passert 5,35 millioner innbyggere08:39NorgeUlveangrep rammer sauebønder psykisk08:04VerdenKina kritiserer Senatets støtte til demonstranter i Hongkong07:53SportMourinho klar som ny Tottenham-trener07:35PengerIkke alle Nav-ofre vil få full frifinnelse07:12PolitikkRopstad må forvente seg tøff motstand i Stortingets spørretime07:00Helse og livsstilSeks av ti unge kvinner takket ja til HPV-vaksine06:59NorgeGlatt på Østlandet – vanskelige forhold i vente i Finnmark06:34PolitikkInnbyggerne har mer engasjement, men lavere tillit til de folkevalgte06:31SportNestvold-Haugens nye hverdag på alpinlandslaget: – Må snakke om Tinder06:19VerdenJordskjelv med styrke 6,3 rystet Mexico06:15SportFem mulige finalemotstandere for Norge i nasjonsligaomspillet06:07VerdenTo døde i helikopterkrasj i Afghanistan05:50VerdenTre drept da soldater brøt opp drivstoffblokade i Bolivia05:50NorgeDette skjer i dag05:45VerdenSkoler i Hongkong åpner igjen05:42PengerUføretrygdede på minstesats tjener for mye til å få fri rettshjelp05:30NorgeDette skjedde i natt05:04VerdenPolitiet i Chile slutter å bruke haglammunisjon mot demonstranter04:34PengerSparket DNB-ansatt saksøker banken for dårlig oppfølging av spilleavhengige04:09VerdenSenatet vedtok enstemmig støtte til demonstranter i Hongkong03:45PolitikkUnge Høyre vil flytte iskanten sørover03:45SportZuccarello-assist i Wild-seier03:12PengerJapan med første handelsoverskudd på fire måneder03:00NorgeIsprodusent i krangel etter vannregning på Askøy02:53VerdenSyria rammet av flere luftangrep02:17VerdenColombia stenger grensene før ventede demonstrasjoner01:50NorgeLysbakken: Må ta en debatt om E-tjenesten00:15VerdenFN vil bedre beskytte forsvarere av menneskerettigheter23:59NorgeVogntog med radioaktivt materiale veltet i Trøndelag – E6 sperret23:40NorgeKornproduksjonen går opp
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus