- Kjøp alt dere kan

<p>Peter Hermanrud i First Securitis mener det er en mulighet at børsen står i 830 om tre år. I dag er indeksen på 342 (foto: Scanpix).</p>
Peter Hermanrud i First Securitis mener det er en mulighet at børsen står i 830 om tre år. I dag er indeksen på 342 (foto: Scanpix).

<pPeter Hermanrud er ekstremt optimistisk til utviklingen på Børsen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den erfarne aksjestrategen Peter Hermanrud i First Securities tror det er rundt 25 prosent sjanse for at Børsen står i 830 poeng om tre år, skriver Dagens Næringsliv.

- Da vil Børsen være på det dyreste noensinne. Men det er grunner til å tro at man kan komme dit, forutsatt at lønnsomheten blir bedre enn noensinne, noe den fort kan komme til å bli. Det typiske er at neste topp vil komme i 2012 eller 2013, utdyper han Hermanrud overfor DN.

«Hovedscenariet»
Hermanrud mener dette ikke bare er et drømmescenario.

Det Hermanrud har størst tro på, «hovedscenariet» som han kaller det, er at Børsen vil nå 480 poeng i løpet av de nærmeste 18 månedene. Han argumenterer med at det er full fart i de fremvoksende økonomiene, og at dette vil gi et stramt marked for olje- og oljeserviceselskaper.

Den nest viktigste årsaken til Hermanruds optimisme, er stimulansepakkene i vestlig økonomi. Han viser også til at forholdet mellom aksjekursene og de bokførte verdiene (pris/bok) er på moderate nivåer historisk sett. Dette forholdstallet når stort sett alltid de høyeste nivåene på toppen av konjunkturen.

-Mange mulige utfall
- Samtidig er det mange mulige utfall, det er en tilsvarende sjanse for at vi ikke får se positiv avkastning i det hele tatt, sa Hermanrud.

Hermanrud avsluttet spøkefullt sitt resonnementet med følgende råd til tilhørerne på et seminar i regi av eget meglerhus:

- Klin til, kjøp alt dere kan og selg når indeksen når 825 poeng, sa han og ble møtt med både latter og applaus.

Les også:
Oljefondet tror ikke på ny kanonavkastning
Resultatsmell for DNO

Boligdrøm i grus

Personvernpolicy