16 antivirus testet

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com

<pAv flere kjente antivirus som skulle rense opp i en infisert maskin, var det tre aktører som skilte seg spesielt ut. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvem som har den aller beste programvaren mot virus og andre skumle saker blir evig debattert. Ikke bare fordi antivirus er big business, men også fordi det er så mange forskjellige faktorer som er inne i bildet. Sikkerhet på PC-en dreier seg jo nå om langt mer enn evnen til å oppdage eller fjerne ondsinnet programvare.

Dersom vi likevel skulle begrense oss til akkurat hvor god antivirusprogramvare er til å fjerne styggedom fra datamaskinen har den uavhengige østerriske organisasjonen AV-Comparatives nylig gjort en test av et knippe kjente antivirusaktører, deriblant Avast, AVG, Avira, F-Secure, McAfee, Symantec (Norton) og nykommeren Microsoft Security Essentials.

Oppgaven de 16 antivirusproduktene fikk var å fjerne malware (skadelige programmer) fra en PC som ikke hadde beskyttelse fra før. Datamaskinen ble altså infisert med ett ondsinnet program, og deretter ble antiviusprogrammet installert, oppdatert og kjørt på vanlig måte. Dette ble gjort med ti forskjellige trusler, og i hvert tilfelle ble effektiviteten til antivirusprogrammet vurdert ut i fra hvor god den var til å fjerne den aktive trusselen og dens etterlatenskaper.

Resultatene ble som følger:

Foto: AV-ComperativesFoto: AV-Comperatives

Best i dette selskapet var eScan, Microsoft og Symantec (Norton), men også Bitdefender, F-Secure og Kaspersky fikk tre stjerner. Norman, G Data og Kingsoft kom dårligst ut.

Les: Slik er Microsofts antivirus

Som vi nevnte innledningsvis er det mange egenskaper som spiller inn når det gjelder hvor godt et slikt antivirusprogram egentlig er, og det som her ble testet var kun en av dem. Enda bedre er det jo om programmene kan oppdage og stanse styggedommen før den infiserer PC-en i det hele tatt. Likevel gir denne testen en pekepinn på hvor i løypa en aktør er med sitt produkt

Foto: AV-ComperativesFoto: AV-Comperatives

Du kan forresten laste ned hele rapporten fra denne siden.

Kilder:
ghacks.net
av-comparatives.org

Les også:
10 trinn for sikrere databruk
Endelig HD-film fra Get
Så rask er din internettforbindelse

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus