86.666 kroner kvadraten

<p class="caption">Denne leiligheten ble sist omsatt for 1,2 millioner kroner våren 2007. Prisantydningen denne gangen var satt til 1.250.000 kroner. <span>Foto: Privatmegleren </span></p>
Denne leiligheten ble sist omsatt for 1,2 millioner kroner våren 2007. Prisantydningen denne gangen var satt til 1.250.000 kroner. Foto: Privatmegleren

<pEkstreme priser for småleiligheter igjen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boligpriser

Boligprisutviklingskalkulator
Med denne kalkulatoren kan du se hvilken verdiendring det har vært på eneboliger, delte boliger og leiligheter helt siden 1985. Du kan velge mellom over 60 forskjellige distrikter du vil se på. Grunnlaget er gjennomsnittet for året.

Boligprisutvikling alle boliger
Se kvadratmeterpriser, og verdiendringer for de siste årene i forskjellige distrikter av landet. Grunnlaget er siste tilgjengelige månedstall.

Boligprisutvikling leiligheter
Se kvadratmeterpriser, og verdiendringer for de siste årene i forskjellige distrikter av landet. Grunnlaget er siste tilgjengelige månedstall.

Boligprisutvikling eneboliger
Se kvadratmeterpriser, og verdiendringer for de siste årene i forskjellige distrikter av landet. Grunnlaget er siste tilgjengelige månedstall.

ANDRE BOLIGKALKULATORER: Dette tjener du på boligen din
Hvis du er lenge i boligmarkedet, er det også sannsynlig at du vil opparbeide deg en stor boligformue. Her får du et anslag på hvor stor boligformue du opparbeider deg, med realistiske forutsetninger.

Eie eller leie-kalkulator
Spørsmålet om det lønner seg å eie eller leie er som oftest et spørsmål om tid. Kalkulatoren regner ut lønnsomheten av å eie kontra leie.

Boligprisene nådde sitt høyeste nivå noen sinne i oktober, hvis man ser på faktisk oppnådd kvadratmeterpris.

Og trykket ser ut til å fortsette.

- Ola Nordmann er ikke rammet av finanskrisen, sier en fornøyd Vibeke Hansen, som tirsdag kveld solgte det 15 kvadratmeter store krypinnet sitt Homansbyen i Oslo for 1,3 millioner kroner, etter kun fire dagers annonsering.

Det gir en kvadratmeterpris på svimlende 86.666 kroner.

Kvadratmeterpriser oktober
Alle:25.000 kroner
Leil. Norge:29.800 kroner
Alle Oslo:34.100 kroner
Leil. Oslo:35.400 kroner
Kilde: NEF/EFF/Econ Pöry/Finn

- Denne typen leiligheter er uten tvil særdeles etterspurt i markedet nå, etter som folk har blitt oppdratt til å styre utenom leiligheter med høy andel fellesgjeld, der det er vanskelig å ha kontroll over hvordan fremtidige utgifter blir, sier eiendomsmegler Lars Folke Nordmark i Privatmegleren Aveny.

Men markedet for mindre selveierleiligheter med lave felleskostnader er særdeles velfungerende, påpeker megleren og viser til at fellesutgiftene på denne leiligheten kun er på 655 kroner måneden.

- Foreldrene fyrer markedet
- Denne generasjonen er opptatt av å kunne se byen våkne fra stuevinduet, og det betaler man for. Så det er klart at leiligheter med så sentral beliggenhet på Oslo Vest står høyt i kurs, sier Nordmark.

Mange i denne gruppen får drahjelp fra foreldrene, noe som er med å fyre oppunder prisene i dette segmentet.

- Det er også tilfellet her, sier megleren.

Vanligvis er de litt mindre leilighetene svært attraktive rundt august og januar i forbindelse med semesterstart.

- Så dette gir en viss indikasjon på hva som kanskje kommer. Det var jo stor interesse nå, og det er mange navn på blokken som ikke har fått, sier Nordmark.

Lurer du på hvordan en 15m2 leilighet til 1,3 millioner kroner ser ut? Sjekk her.

- Et klasseskille
Langt fra alle merker «trøkket» i boligmarkedet.

Selv om denne leiligheten hverken har heis eller garasjeplass, blir den ifølge megleren attraktiv på grunn av høy standard og svært god beliggenhet.

- Men det er et veldig kresent og selektivt marked. Har man ikke alle forutsetningene i bunnen, kan det fort stoppe litt opp. Det er rett og slett et lite klasseskille mellom det som er bra, og det som er litt mindre bra, sier Nordmark.

Best i Oslo
Forskjellen mellom landsdelene er også stor.

Kun tre av ti boliger lagt ut for salg i oktober, ble solgt. Salget går tregest i Østfold og desidert best i Oslo.

Mens halvparten av alle boliger til salgs i Oslo i oktober fikk nye eiere , sliter områder som Nord-Norge, Østfold og Møre og Romsdal med at rundt åtte av ti boliger forblir usolgte.

Christian Dreyer, leder i Norges Eiendomsmeglerforbund, vedgikk tidlgere i denne uken at det er store variasjoner i utviklingen i boligprisene rundt omkring i landet, og sier det er viktig å være klar over dette.

Les også:
Sjekk boligprisene der du bor
Syv av ti fikk ikke solgt
- Bygges for få leiligheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus