Betal kun for kanalen du ser på

<p>I kampanjeperioden er prisen per kanal satt til 20 kroner per stk.</p>
I kampanjeperioden er prisen per kanal satt til 20 kroner per stk.

<pRiksTV har introdusert Fritt Valg – men lønner det seg? </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det digitale bakkenettet har dekning i store deler av landet, og hittil har de fleste enten gått for Rikspakken eller kun alternativet med NRK og TV 2. Nå kan du imidlertid velge ut hvilke kanaler du selv ønsker, og dette er en tjeneste RiksTV har stor tro på.

- Mandag lanserte vi vår nye tjeneste Fritt Valg, og med denne tjenesten kan du altså plukke ut enkeltkanaler du ønsker å se på, forteller Jens-Petter Gjelseth i RiksTV til Teknofil.

Kampanje nå
I forbindelse med introduksjonen av tjenesten Fritt Valg, har RiksTV et kampanjetilbud. Foruten kanalen TV 2 Sport koster alle kanalene 20 kroner stykket. Foreløpig er det ikke satt noen sluttdato for denne kampanjen.

- Det stemmer at vi har en kampanje i forbindelse med Fritt Valg, og prisen er satt til 20 kroner per kanal. Kun TV 2 Sport koster mer. Vi har enda ikke bestemt oss for hvor lenge kampanjen vil vare, sier Gjelseth.

Ikke alltid lønnsomt
Det nye alternativet gir deg altså mulighet til å velge ut enkelt kanaler du ønsker å se på. For at denne tjenesten skal være lønnsom i forhold til for eksempel Rikspakken, kan du ikke velge mer en fem kanaler i tillegg til NRK-kanalene som er fritt tilgjengelig.

- I forhold til Rikspakken er det i de fleste tilfeller lønnsomt dersom du ikke velger flere enn fem kanaler, forklarer Gjelseth.

Også som nummer to
En annen måte denne pakken kan brukes, er dersom du allerede har en Rikspakke i for eksempel stua, og ønsker et nummer to alternativ. Da kan du betale for kun kanalene, ettersom du allerede betaler grunnpris for Rikspakken. Ergo koster det eksempelvis kun 60 kroner å ha Eurosport, Viasat 4 og TV 3 på «gutterommet». Du må dog kjøpe en ekstra dekoder og prisen ligger fra rundt 600 kroner og oppover.

- Om du har Rikspakke allerede i stuen, kan du benytte deg av Fritt Valg på for eksempel dekoderen på soverommet, og kun betale for kanalene. Dette fordi du allerede betaler grunnpris for Rikspakken. Grunnprisen gjelder per husstand, sier Gjelseth.

God etterspørsel
Som nevnt kunne du fra i mandag av bestille enkelt kanaler, og RiksTV melder om at bestillingene var gode den første dagen. Dessuten var det nokså jevnt mellom de forskjellige kanalene, selv om TV 2 er den kanalen som er mest etterspurt.

- Fra vi åpnet har vi hatt stor pågang på vårt kundesenter. Foreløpig ser det ut til at våre kunder velger nokså jevnt mellom de forskjellige kanalene, men TV 2 er kanalen som bestilles mest, avslutter Gjelseth.

Viasat tror på kanalpakker
Ettersom RiksTV er førstemann ute med å lansere mulighet for å velge enkeltkanaler, men Viasat på sin side har ingen planer om å lansere dette. Prismessig tror selskapet dette blir for dyr for kundene, og vil heller fortsette med å prioritere kanalpakker.

- Vi har ingen aktuelle planer om å lansere dette. Prismessig er dette absolutt ikke prisgunstig i forhold til komplette pakker etter vår mening, sier Øystein Hygen Christensen i Viasat.

Les også:
Kjøpe ny pc? Derfor bør du velge 64 bit Windows
Ingen HD-film fra Get

Test av Apple MacBook Pro 13"
Fem fine triks i VLC

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus