Syv av ti fikk ikke solgt

<p>Boligomsetningen går tregt i store deler av landet (foto: Scanpix).</p>
Boligomsetningen går tregt i store deler av landet (foto: Scanpix).

<pLangt fra alle merker «trøkket» i boligmarkedet. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kun tre av ti boliger lagt ut for salg i oktober, ble solgt. Salget går tregest i Østfold og desidert best i Oslo, skriver Dagens Næringsliv.

BI-professor Hilde C. Bjørnland nekter å friskmelde markedet, ettersom statistikken kun viser prisutviklingen for boliger som faktisk blir solgt.

- Den sier ikke noe om det som ikke er solgt, og gir dermed et litt begrenset bilde av markedet. Når meglerne, godt hjulpet av pressen, ukritisk presenterer statistikken som en sannhet om boligprisene, kan det lett skape forventninger om at det nå haster å kjøpe, sier Bjørnland til DN.

Bjørnlands poeng er at når veksten tar seg opp, går de mest attraktive boligene først. Så lenge statistikken er basert på gjennomsnittlig pris, vil det kun være gjennomsnittet av de attraktive boligene som farger oppfatningen boligmarkedet.

Ingen vil kjøpe
Odd Johnsrud (62) fra Mysen er en av boligselgerne i Norge som er lei av å lese artikler om et opphetet boligmarked.

- Sånn er det iallfall ikke i Mysen-området, sier Johnsrud.

Etter et halvt år og diverse visninger, har det fortsatt ikke kommet én eneste potensiell kjøper for å se på den 212 kvadratmeter store eneboligen med to mål tomt og en prisantydning på 1,69 millioner kroner.

Store forskjeller
Mens halvparten av alle boliger til salgs i Oslo i oktober fikk nye eiere, sliter områder som Nord-Norge, Østfold og Møre og Romsdal med at rundt åtte av ti boliger forblir usolgte.

Christian Dreyer, leder i Norges Eiendomsmeglerforbund, vedgår overfor DN at det er store variasjoner i utviklingen i boligprisene rundt omkring i landet, og sier det er viktig å være klar over dette.

Les også:
Tidenes høyeste boligpriser
- Boligprisene skal videre opp
Borettslag konkurs

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy