Meny

230.000 frykter for jobben

Illustrasjonsfoto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele 230.000 arbeidstakere frykter at de er utenfor arbeidslivet om fem år. Det kommer fram i arbeidslivsbarometeret til Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS).

Arbeidstakerne som frykter for jobben tilhører en gruppe som ikke vil falle utenfor på grunn av utdanning eller alderspensjon, men mennesker som har mer helseproblemer, mer ledighetserfaring, lavere utdanning og mindre arbeidsinnsats enn den øvrige delen av arbeidsstyrken.

Dermed kan Norge sitte på en udetonert bombe i framtidige trygdebudsjetter, skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Disse tallene er et sterkt varsku. Vi må forsøke å holde alle disse menneskene i arbeid, sier YS-leder Tore Eugen Kvalheim.

YS mener utfordringene kan løses ved å tilby flere heltidsstillinger, hjelpe med å mestre arbeidsoppgaver og tilby mer etter- og videreutdanning i arbeidslivet.

Barometeret viser at kvinner jobber mye mindre enn menn, jobber mye deltid og samtidig har hovedansvaret for hus og hjem. De taper derfor både pensjon, sykelønn og inntekt.

– Det er alles ansvar å motvirke en slik utvikling, sier Kvalheim. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus