Stordalen vurderer å betale

Petter Stordalen. Foto: Scanpix
Petter Stordalen. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pPetter Stordalen sier at han skal vurdere å betale tilbake lønnen til de bosniske bygningsarbeiderne som jobbet for ham på Ansgar Hotell. Han avventer nå en rapport fra Økokrim.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I fjor avslørte Økokrim at bosnierne skal ha jobbet for så lite som 24 kroner i timen. Stordalen lovet å rydde opp, men arbeiderne har så langt bare fått utbetalt en tredel av kravet.

Stordalen nekter å betale arbeidere

På sin egen blogg skriver Stordalen at det er entreprenøren som har det juridiske ansvaret for arbeiderne.

– Vi er kun leietakere av hotellet, men vi føler et moralsk ansvar for alle som jobber på vårt hotell, uavhengig av hvem de har kontrakt med. Prosessen har vært krevende, blant annet fordi det er mange involverte og har vært vanskelig å oppspore god dokumentasjon, skriver Stordalen som lover å se på saken igjen når rapporten til Økokrim foreligger.

Økokrim skal i neste uke være ferdig med en etterforskning om sosial dumping. Jonas Bals i Oslo Bygningsarbeiderforening, sier de hadde en avtale med Stordalen om at arbeiderne da skulle få resten av kompensasjonen.

– Guttene er kjempeskuffet. Hvis Stordalen mener at saken med dette er over, og at de har betalt ut det de skal, så er jeg sterkt uenig i det, sier Bals. (©NTB)