Best på pakkepris

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pMed hissig priskrig og et nytt pakkeprisabonnement på markedet, blir det billig mobiltelefoni for folk flest.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Priser på mobilabonnement

De billigste mobilabonnementene
Her finner du de 10 billigste mobilabonnementene med fire forskjellige bruksmønstre.

Pakkeprisabonnement har tatt markedet med storm i 2009, og konseptet har tilsynelatende blitt svært godt mottatt av mobilbrukerne. Et pakkeprisabonnement innebærer at du får en mengde ringeminutter og SMS, og i noen tilfeller datatrafikk eller MMS, til en fast pris per måned. Antall ringeminutter og SMS er lagt på et nivå som passer ringemønstrene til en god del mobilbrukere, og disse abonnementene fremstår derfor som svært gunstige.

Etter priskrigen mellom Tele2 og Ludo Mobil, samt One Calls lansering av Folkepakka, er det på tide med en ny vurdering av pakkeprisabonnementene.

Priskrig
For et par uker siden utfordret Idar Vollviks nye mobilselskap Ludo Mobil operatøren som har tronet øverst på Teleprisers lister i over et år, Tele2, ved å lansere abonnementet Terningkast 6 – et plagiat av Tele2s gunstige gratisabonnement Sheriff. Når begge operatører begynte å gå tom for ammunisjon, fikk også pakkeprisabonnementene Tele2 Flex og Ludo Rød unngjelde – til stor glede for alle deres prisbevisste kunder.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er stille en ukes tid på slagmarken før One Call overrasker alle ved å lansere Folkepakka – uten «straff» for overforbruk. Da har vi plutselig tre glimrende pakkeprisabonnementer å velge mellom, samt et par til fra andre operatører som også er gunstige alternativer.

For deg med et middels/høyt forbruk, kan et av disse fort bli det beste abonnementet. Som kjent er det farlig å slå bombastisk fast at det eller det abonnementet er billigst, for alt kommer jo an på ditt individuelle ringemønster. Likevel kan vi gjøre visse vurderinger basert på hva som er inkludert i pakkene, samt hvilke priser du betaler for overforbruk, for å gi en pekepinn til hvilke abonnementer som gir deg mest valuta for pengene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

1. One Call Folkepakka – 199 kroner per måned
Med den nye Folkepakka til One Call får du rikelig med ringeminutter og SMS – hele 400 av hver –, samt 10 MMS og 10 MB data, for 199 kroner per måned. Dette i seg selv gjør Folkepakka til det gunstigste alternative dersom du i tillegg til å ringe ganske mye også sender en haug med SMS og bruker litt datatrafikk. Men, som One Call poengterer, du betaler heller ingen «straff» dersom du skulle bruke opp alt det inkluderte. Her gjelder One Calls standardpris på 39 øre for oppstart, per minutt og per SMS, samt 99 øre per MB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forutsatt at du ringer opp mot 400 ringeminutter, og sender nærmere 400 SMS hver måned, fremstår One Call Folkepakka som det billigste alternativet. Du får dessuten inkludert 10 MB datatrafikk, en mengde som er tilstrekkelig til moderat mobilsurfing.

2. Ludo Mobil Rød – 157 kroner per måned / Tele2 Flex – 163 kroner per måned
Det er i prinsippet liten forskjell på Ludo Rød og Tele2 Flex, faktisk så liten forskjell at vi ikke klarer å rettferdiggjøre at ett av abonnementene skulle havne høyere enn det andre på vår liste.

Du får 400 ringeminutter og 275 SMS med både Ludo Rød og Tele2 Flex, men sistnevnte inkluderer også 1 MB datatrafikk og 6 MMS per måned.

Ludo Mobil har riktignok en lavere «straff» for overforbruk enn Tele2, men deres respektive pakkeprisabonnement er likevel jevngode. Disse abonnementene er altså lønnsomme dersom du ringer inntil 400 minutter per måned og sender mange SMS – men ikke særlig mange flere enn de inkluderte 275 –, og samtidig bruker internett på mobilen svært sjeldent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

3. Chess On 10t – 249 kroner per måned
Før priskrigen mellom Tele2 og Ludo Mobil, konkurrerte Chess med om de samme kundene med abonnementet On10t. Eller, Ludo Rød var da en kopi av Chess On10t, hvis du husker det? Her får du 600 ringeminutter og 300 SMS for 249 kroner per måned, og priser for overforbruk er dessuten ikke helt på jordet. Du betaler riktignok 69 øre per minutt og i startpris utover de inkluderte ringeminuttene, men SMS-prisen er på fullt akseptable 39 øre per stykk fra og med nummer 301 hver måned.

Dette abonnementet er fortsatt gunstig dersom du ringer opp mot 600 minutter og sender rundt 300 SMS i måneden.

Øvrige abonnementer
Vi har også pakkeprisabonnementet Talkmore Mini som gir deg 500 ringeminutter og 50 SMS for 199 kroner per måned, men One Calls nye Folkepakke setter dette abonnementet langt på vei i skyggen. One Call Full Pakke – det første pakkeprisabonnementet som kom på markedet – er godt egnet for dem som trenger en større mengde ringeminutter. Dessuten tilbyr flere operatører fastprisabonnementer med inntil 3 000 inkluderte ringeminutter – Talkmore Fastpris, for eksempel.

Det er imidlertid avgjørende at du finner et abonnement som er gunstig i forhold til ditt ringemønster. Med andre ord er det ikke nødvendigvis et pakkeprisabonnement som er det beste alternativet for deg. Sjekk Ringepriser!

Les også:
Pakkepris uten straff
Student 2009: De beste studentabonnementene