Lurt av narkoman megler

<pAnita Sletten (40) sitter igjen med verdiløse aksjer i et kaffeselskap. </p

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Departementsrådgiver Anita Sletten (40) ble høsten 2007 overtalt av sin Verdispar-megler til å kjøpe aksjer i kaffeselskapet Aromatique. Det hun ikke visste, var at megleren var narkoman og hadde sluttet i Verdispar et halvt år tidligere, skriver Dagens Næringsliv.

Sletten visste heller ikke at aksjene som hennes narkomane Verdispar-rådgiver overtalte henne til å kjøpe, var rådgiverens egne aksjer.

- Jeg skjønner ikke hvordan jeg kunne være så naiv. Men når du bruker et meglerhus, så er det jo fordi du tror at de kan hjelpe deg med investeringene, sier Sletten i dag.

Hun jobber som informasjonsrådgiver i Arbeids- og inkluderingsdepartementet. Aksjene som hun kjøpte for 100.000 kroner fra megleren, er i dag verdiløse.

Følte seg presset
I april 2007 sluttet den narkomane megleren i Verdispar. Likevel fikk Sletten tilsendt en markedsrapport fra Verdispar 2. oktober påskrevet hennes navn, sammen med meglerens navn (se faksimile). Noen dager senere inviterte megleren henne ut på lunsj.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Under lunsjen snakker megleren min varmt om et kaffeselskap som han har bedt familien sin og venner å investere i. Jeg var skeptisk og usikker. Jeg la også merke til at han svettet mye og at han stadig tok turer ut. Jeg fikk en dårlig magefølelse, og jeg sa at jeg ville tenke på det, sier Sletten.

Megleren hadde som Slettens rådgiver, full innsikt i hennes privatøkonomi. Han visste at hun hadde rundt 100.000 kroner plassert i et aksjefond. Det var disse pengene megleren mente at Sletten burde investere i kaffeselskapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Han svettet mye
Få dager etter lunsjen oppsøkte megleren Sletten på jobb.

- Jeg møtte ham nede i resepsjonen. Han svettet mye, og sa han hadde vært hos legen og fått vite at han hadde høyt blodtrykk, og at han skulle hjem og legge seg. Han trengte bare min underskrift først. Jeg følte meg presset og manipulert, sier Sletten om hvorfor hun til slutt skrev under.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Senere fant hun ut at kontoene hun overførte pengene til tilhørte megleren selv, samt en 31-åring som tidligere er dømt for å ha innført og oppbevart dopingmiddel. Hun fant også ut at aksjene hun kjøpte, var eid av megleren selv. Etter hvert fikk hun også vite at megleren hennes hadde sluttet i Verdispar på grunn av rusmisbruk.

- Jeg er klar over at jeg gikk inn i disse avtalene av fri vilje, men jeg mener Verdispar burde ha informert meg om at min megler hadde sluttet på grunn av rusmisbruk.

- Jeg var partykongen i Verdispar

Megleren nekter skyld, men mener imidlertid at Verdispar burde ha informert Sletten om at han ikke lenger jobbet i meglerhuset.

- Jeg kan ikke lastes for at Anita gjorde en dårlig research før hun investerte i aksjer, sier Slettens tidligere Verdispar-megler til DN.

Den tidligere Verdispar-megleren var gjennom hele 2007 og frem til januar 2008 sterkt avhengig av narkotika, nærmere bestemt kokain.

- Jeg brukte kokain i to og et halvt år. Jeg var partykongen i Verdispar, sier han til Dagens Næringsliv.

Les også: Bom fast i fiaskofond
Har omdømt Verdispar til X-files
Gebyrer fra Verdispar: Umoralsk
Opprør og maktkammp i Verdispar