Tregt boligsalg

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<p780 boliger har ligget ute for salg i mer enn ett år. Selv om de setter ned prisen får de ikke solgt. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste månedene har eiendomsmeglerne rapportert om at bolligprisene igjen stiger og at de er tilbake på toppnivået fra august 2007. Likevel er det en rekke boliger som fortsatt er svært vanskelig å få solgt, skriver Aftenposten.

Les også: Tidenes høyeste boligpriser

Aftenposten baserer sin artikkel på boliger som ligger ute på nettstedet boliga.no, et nettsted som undersøker hvordan det går med salget av en bolig etter at den er annonsert til salgs. Nå er det registrert 784 boliger som har ligget ute for slag i 345 dager eller lenger. over halvparten av den har ligget ute lenger enn nettstedet ble opprettet for 435 dager siden.

Bjørn Erik Øye, partner i Prognosesenteret mener selgerne ikke burde la boligene ligge ute til salgs så lenge.

- Hvis du ikke får solgt innen noen måneder, så ville jeg ha fjernet annonsen fra Finn.no. Deretter ville jeg gått gjennom boligen en gang til for å se om det var noe som kunne gjøre den enda mer attraktiv, sier han til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Krev mer
Forbrukerøkonom Ellen Dokk Holm mener man i dagens marked må være realistisk når man skal selge bolig. Hun mener også at man skal forlange mer av megleren man bruker.

- Kanskje er det bildene i boligannonsen som står i veien for at boligen selges, sier hun og legger til at man man betaler mye for å selge en bolig og at man derfor kan kreve at megleren gjør en jobb. Hvis man velger å bytte megler fordi man ikke er fornøyd foreslår hun at man bytter innad i samme meglerhus, hvis ikke risikerer du å måtte betale for jobben megleren alt har gjort.

Les også:
Flere tror boligprisene vil øke mye
- Gjedrem klarer ikke å holde boligprisene i sjakk