Lyn et ikke-tema for Oslo kommune

SKEPTISK: - Vi må forholde oss til flere klubber og være nøytrale i vår støtte, sier byrådsleder Erling Lae (Foto: Jon-Michael Josefsen, Scanpix)
SKEPTISK: - Vi må forholde oss til flere klubber og være nøytrale i vår støtte, sier byrådsleder Erling Lae (Foto: Jon-Michael Josefsen, Scanpix)

<p– Jeg er i utgangspunktet skeptisk til å redde Lyn, sier Oslo-byråd Erling Lae. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har ikke fått noen forespørsel fra Lyn om å hjelpe dem ut av den økonomiske krisen, men jeg er umiddelbart skeptisk til en slik løsning, sier byrådsleder i Oslo kommune, Erling Lae (H), til ABC Nyheter.

FFK fikk milliongaranti

Lyn må hanke inn 17 millioner kroner før september er omme, ellers er klubben konkurs.

For det er økonomisk kaos på de to øverste nivåene i Fotball-Norge. HamKam melder i dag at de må skaffe to millioner kroner før mandag, og truer med oppbudsbegjæring.

Ellers sliter klubbene også i Østfold. Fredrikstad fotballklubb ble nylig «reddet» av Fredrikstad kommune, i form av at kommunen garanterer for et lån på ti millioner kroner.

Flere klubber

Lae tror en lignende løsning blir vanskelig i Oslo.

– Vi er i den situasjonen at vi har flere klubber i byen vår, og i byrådet må vi jo forholde oss til flere klubber og være nokså nøytrale i vår støtte, sier Lae.

– Jeg tror vanskelig vi kan gå inn å støtte Lyn, for i så fall må vi også støtte andre klubber med økonomiske problemer i kommunen. Vi sender heller ingen gode signaler ved å redde klubber på den måten, mener han.

– Kaster ikke penger etter folk

Han understreker at dette er en spontan meningsytring, fordi kommunen verken har fått noen forespørsler fra fotballklubben eller har drøftet problemstillingen overhodet.

– Vi kaster jo ikke akkurat penger etter folk, poengterer han.

Han er heller ikke sikker på hvordan fotballsupporterne på østkanten ville reagert på at deres rival fra Oslo vest hadde fått redningspakke fra rådhuset.

– Jeg er ikke akkurat sikker på om enga-fansen hadde jublet. Men uansett er det viktig for Oslo å ha flere topplag i byen, men situasjonen med tanke på økonomiske garantier stiller seg annerledes her enn i Fredrikstad, sier han.

– Jeg er i utgangspunktet skeptisk, men man vet jo aldri hvor det hadde vippet. Byrådet er jo omtrent delt på midten når det kommer til Lyn- eller VIF-støtte, humrer han.

Ingen i Lyn har vært tilgjengelig for kommentar fredag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus