– Think flytter til utlandet

Think i full fart i Oslo sentrum. Nå skal den ut av Norge. Foto: Scanpix.
Think i full fart i Oslo sentrum. Nå skal den ut av Norge. Foto: Scanpix.

<pElbilprodusenten Think på Aurskog vil legge ned i Norge og flytte bilproduksjonen til Finland og USA.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gruppe norske og utenlandske investorer jobber i disse dager på spreng for å bevare selskapet, skriver VG. Dersom planene lykkes skal de norske elbilene heretter bygges i Finland, mens batteriene skal lages i USA.

Nøkkelpunkter i planen skal ifølge avisen være å få både gamle og nye investorer til å gå inn med store millionbeløp. Selve produksjonen flyttes til finske Valmet, som deltar i emisjonen. Batteriprodusenten EnterDel i USA er også deltaker, og får batteriproduksjonen til sin fabrikk i Indiana. Det skal også foreligge planer om å også flytte avdelingen for utvikling og design ut av Norge.

Planene skal ikke være endelig vedtatt, men fra norsk side skal investorene Alf Bjørset, Reidar Langmo og Stein Erik Hagen ha sagt seg villig til å gå inn med kapital i redningsaksjonen.

Miljøstiftelsen Zero mottar nyheten om Thinks utflagging med skuffelse og etterlyser bedre støtteordninger til miljøteknologi i Norge.

– Hvis det er riktig at Think skal flagge ut, er det et utslag av at norske myndigheter har en manglende utvikling av miljøteknologi, sier leder Einar Håndlykken i Zero til VG. (©NTB)

Personvernpolicy