DnB NOR-ansatte pågrepet for korrupsjon

DnB NOR-ansatte pågrepet for korrupsjon
DnB NOR-ansatte pågrepet for korrupsjon

<pTotalt ti personer er pågrepet i det som kan være Norges største bedragerisak. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Østfold gikk torsdag morgen til aksjon mot to DnB NOR-ansatte.Samtidig pågrep Oslo politidistrikt ytterligere åtte personer.

De pågrepne er menn i alderen 28 til 45 år. De er pågrepet på bakgrunn av etterforskningen av det som antas å være et organisert nettverk for økonomisk kriminalitet.

Oslo politidistrikt har også gjennomført ransakinger på flere arbeids- og privatadresser, etter beslutning fra Oslo tingrett, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Fikk betaling for bedrageriene

- Vi har hatt denne saken gående siden i våres, og etterforskningen har gitt grunnlag for å sikte to DnB NOR-ansatte, sier politiadvokat Nils Vegard ved Østfold politidistrikt til ABC Nyheter.

De to er siktet for henholdsvis fem og ti bedragier som de skal ha fått betaling for, og de er dermed også siktet for korrupsjon.

- De har hatt tilknytning til DnB NOR i Oslo. Personer som har fått innvilget lån - som er selgere eller kjøpere av eiendom - har betalt for å få disse lånene gjennom systemet, sier Vegard.

Bedrageriene skal ha skjedd i perioden 2006 til 2008.

Fire DnB NOR-ansatte

DnB NOR opplyser i en pressemelding at i alt fire av deres ansatte er pågrepet.

- DnB NOR har i løpet av 2008 og 2009 anmeldt lånebedragerier mot banken i Oslo og Østfold på bakgrunn av falske lånedokumenter. Med utgangspunkt i det har politiet i dag pågrepet fire av DnB NORs ansatte i Oslo ved deres arbeidssted.

- Forholdene ble avdekket på bakgrunn av at det ble registrert brudd på internt regelverk, og DnB NOR har arbeidet tett med politiet i etterforskning av saken, skriver DnB NOR i pressemeldingen.

Kan være Norges største bedragerisak


I begynnelsen av mai ble seks personer pågrepet i en sak som disse ti personene sjekkes opp mot. Ifølge Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) skal dette være den største bedragerisaken som involverer bank og forsikring i Norge.

- Vi frykter at nettverket har fått låne, eller forsøkt å låne rundt 150 millioner kroner. Det har ikke tidligere vært avdekket så omfattende bedragerier som involverer både bank og forsikring på denne måten, sa seniorrådgiver Stine Neverdali FNH i mai.


Personvernpolicy