Ny årsbeste på Oslo Børs

<p>Hovedindeksen er nå på et høyere nivå enn før krisen satte inn 1.oktober i fjor (foto: Scanpix).</p>
Hovedindeksen er nå på et høyere nivå enn før krisen satte inn 1.oktober i fjor (foto: Scanpix).

<pHovedindeksen på Oslo Børs innledet uken med en ny bestenotering. 313,17 poeng, en oppgang på 1,89 prosent, er ikke bare årsbeste, men også den beste noteringen siden nedgangen startet for alvor 1. oktober i fjor.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oljeprisen lå mandag mellom 74 og 75 dollar og forklarer oppgangen i de mange oljerelaterte selskapene. De øvrige børsene i Asia og Europa viste også fremgang mandag og trakk dermed de fleste aksjer med seg oppover.

Mandag ettermiddag norsk tid viste også de amerikanske indeksene en pen oppgang etter noen timers handel.

I Oslo ble det handlet aksjer og verdipapirer for 5,4 milliarder kroner som er klart mer enn gjennomsnittet så langt i år.

De oljerelaterte aksjene anført av Aker Solutions, PGS, Sevan Marine og Seadrill viste oppgang på mellom 4 og 6 prosent. Mer interessant for mange var kanskje den sterke fremgangen for Norske Skog som steg med 9,3 prosent til over 11 kroner. For kort tid siden var aksjen nede i 8 kroner.

Siden årsskiftet har hovedindeksen steget med 38,9 prosent og ligger nå på et nivå som allerede har utløst spekulasjoner om nye nedturer.

For ett år siden lå hovedindeksen på drøye 400 poeng, for 15 måneder siden var indeksen godt over 500 poeng og i mellomtiden har den denne vinteren vært under 200 poeng. (©NTB)