- En alvorlig situasjon

- En alvorlig situasjon
- En alvorlig situasjon
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pVil fjerne viktig rettighet i kredittkortene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Les mer om kredittkort

Kredittkortkalkulator

Her kan du finne ut hvilket kort som er best for deg. Legg inn dine egne forutsetninger for bruk av kortet, og se hvordan de forskjellige kortleverandørene kommer ut av det.

Kredittkort - nøkkeltall
Dette er de viktigste vilkårene for kredittkortene. Dette er detaljer for rente, årsgebyr, fakturagebyr, varekjøpsgebyr, og alle gebyrer ved minibankuttak.


Fordeler i kredittkortene
Mange kredittkort har gratisfordeler. Les mer om dem her, og andre kommentarer til kredittkortet.

Forbrukerombudet går hardt ut mot et lovforslag om å fjerne forbrukernes rettigheter ved kjøp med kredittkort, skriver Dagens Næringsliv.

I dag har forbrukere rett til å kreve tilbakebetalt hele eller deler av kjøpesummen fra kredittyter dersom varen ikke dukker opp eller har mangler. Nå foreslås det at disse rettighetene fjernes.

Les også: Kredittkort tryggest på nett
Enkelt å tømme kontoen din
Kortautomater med svindelinnmat i Oslo

- Dette er en alvorlig situasjon. Ved å foreslå endringer i dagens godt innarbeidede regel har det kommet et angrep på en svært viktig forbrukerrettighet. Denne rettigheten er vi forberedt på å kjempe for å beholde, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon til DN.

Er blitt reddet av dagens bestemmelse
Han viser til en rekke eksempler på at forbrukere er blitt reddet av dagens bestemmelse i kredittloven.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Når et flyselskap går konkurs, vil normalt det man har betalt for billetter være tapt. Men har man betalt med kredittkort, kan man derimot støtte seg til banken for å få pengene tilbake. Det samme er tilfelle dersom man har kjøpt billetter til en konsert eller festival som går konkurs. Da flyselskapet Sterling gikk konkurs ifjor, var det få - om noen - som hadde kjøpt flybilletter med kredittkort som tapte penger, sier Thon til avisen.

Forbrukerombudet frykter også at forslaget vil gå hardt ut over netthandelen, da dagens regel har bidratt til at folk handler på nettet, men at forbrukerne vil slutte å benytte seg av kredittkort hvis det nye forslaget skulle bli vedtatt.