- Vi betaler feriepengene

UØNSKET: Kaptein Tommy Berntsen og hovedtrener i Lyn, Kent Bergersen, under en Lyn-trening mandag. Bergersen er uønsket som hovedtrener i klubben, men det pågår forhandlinger vedrørende Bergersens sluttvederlag. Foto: SCANPIX
UØNSKET: Kaptein Tommy Berntsen og hovedtrener i Lyn, Kent Bergersen, under en Lyn-trening mandag. Bergersen er uønsket som hovedtrener i klubben, men det pågår forhandlinger vedrørende Bergersens sluttvederlag. Foto: SCANPIX

<pDermed vil fotballklubben FC Lyn Oslo unngå konkurs. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«I dag har alle tidligere ansatte i Lyn fått utbetalt feriepengene sine, og dermed anser Lyn saken som ute av verden,» skriver fotballklubben på lyn.no.

– Dette har vært en svært vanskelig og uheldig sak for klubben, og vi beklager på det sterkeste til de impliserte parter. Vi har i dag utbetalt feriepengene til våre tidligere ansatte, og pengene skal være dem i hende i løpet av kort tid, sier Lyns klubbdirektør Erik Langerud til lyn.no.

Risikerte skifteretten

Oppgjøret kommer etter at ABC Nyheter tidligere fredag skrev at fotballklubben kunne risikere konkurs dersom dette ikke ble utbetalt fredag.

FC Lyn Oslo skylder tidligere spillere rundt 800.000 i feriepenger, og har frist ut fredag med å gjøre opp for seg. Fotballspillernes fagforbund, NISO, har engasjert LOs juridiske avdeling i saken, som kan bli svært dramatisk for Oslo-klubben.

- Det som dessverre må skje om Lyn ikke utbetaler pengene de skylder, er at vi sender et konkursvarsel på mandag, sa NISO-leder Silje Vaadal til ABC Nyheter tidligere fredag.

- Ute av verden

Dersom opplysningene på lyn.no stemmer, anser NISO denne saken som ute av verden.

Det opplyser Vaadal til ABC Nyheter fredag ettermiddag.

- Vi legger selvsagt til grunn at det som står på Lyns hjemmesider stemmer, og vi er da veldig fornøyd med at vi kan bli ferdig med denne saken, sier Vaadal til ABC Nyheter.

NISO har fremdeles ikke fått bekreftet at de tidligere Lyn-spillene har mottatt feriepengene, men vil ta en runde på dette mandag.

- Da vil vi snakke med de spillerne vi fører saken for, og vil forhåpentligvis få bekreftet at pengene er kommet, sier hun.

Flere problemer i Lyn

Det er ikke aksjeselskapet Lyn AS som skylder feriepengene, men fotballklubbens toppavdeling FC Lyn Oslo.

- Fotballforbundets regelverk krever at spillernes arbeidskontrakter ligger i klubbene, fortalte Steinar Magnus Trovåg, lederen av Fotballforbundets lovkomit, til ABC Nyheter.

Det er altså fotballklubben Lyn - ikke aksjeselskapet - som i denne omgang var i fare for å dukke under.

Dersom en klubb går konkurs - og det skjedde med 3. divisjonslaget FK Arendal i juni i fjor - så vil det kunne føre til at klubbens eksistens opphører, at spillerne fristilles og at alle resultatene i 2009 annulleres.

Lyn unngår altså dette ved å betale feriepengene til tidligere ansatte. Lyn AS er likevel i faresonen. FC Lyn Oslo må uansett kunne vise til positiv egenkapital og ha gjort opp all gjeld til tidligere ansatte, til myndighetene og til andre klubber per 31. august.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus