Tap på tap for Martin Andresen

<strong>DÅRIGE RESULTATER:</strong> Martin Andresen fikk ikke avkastning på millionene sine. Foto: Scanpix
DÅRIGE RESULTATER: Martin Andresen fikk ikke avkastning på millionene sine. Foto: Scanpix

<pVålerenga-sjefen scorer svakt også i markedet. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-klubben har nå tapt fire seriekamper på rad, og møbelarving Andresen kan heller ikke trøste seg med avkastningen på millionene sine.

Det ferske regnskapet til 32-åringens investeringsselskap viser nemlig tap over hele linjen. Mime Invest AS fikk riktignok et overskudd på beskjedne 178.540 kroner, men Andresen tapte penger på de fire andre selskapene han er eier i. I 2006 leverte Mime Invest et overskudd på 12,9 millioner, mens også 2007 ble trist.


Aller verst gikk det med Birkelunden Investeringsselskap AS, hvor Martin Andresen sitter på 22,5 prosent av aksjene. Birkelunden kontrollerer møbelgiganten Skeidar AS, og konsernet tapte hele 54 millioner i fjor. I 2004 tok Andresen-familien ut 130 millioner i utbytte. I fjor ble det null kroner.

Også Quattro, Quattro Kapital og Emma Eiendom gikk med underskudd, og Vålerengas manager tok verken ut lønn eller utbytte fra Mime Invest i fjor. Manageren, som tjener en håndfull millioner i året i Vålerenga, har likevel godt med penger.

Mime Invest står med 13,1 millioner i egenkapital, og Andresen har 37,3 millioner i personlig formue, ifølge 2007-ligningen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus