Meny

Zwart-selskap tvangsoppløst

EIERE: Medieparken AS, der Harald Swart og kona Veslemøy Ruud Zwart eier 22,5 prosent, er tvangsoppløst. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Omstridte Medieparken AS endte i skifteretten.

- Selskapet er tvangsoppløst på grunn av manglende revisor, og vi jobber nå med å finne ut hva som er av virksomhet i Medieparken AS, sier bostyrer Vigdis Brandstorp til ABC Nyheter.

Den norske stjerneregissøren Harald Zwart og kona eier via Zwart Arbeid AS 22,5 prosent av selskapet, ifølge 2007-regnskapet. Siden begynnelsen av april har Medieparken AS vært uten revisor selv om aksjeloven ikke tillater dette.

Konkursbegjæringer

Det har ikke lykkes ABC Nyheter å få kommentarer fra noen i Medieparken-styret onsdag ettermiddag eller torsdag formiddag. Styremedlem Einar Risnes viser til tidligere styremedlem, aksjonær Stein B. Kvae for opplysninger om selskapet. Styreleder Harald Zwart er i Kina, og kan ikke kommentere saken.

- Dette har tydeligvis skjedd i ferien uten at noen har vært klar over det, og bakgrunnen er at revisor har trukket seg. Vi er i ferd med å finne ut hvilke alternativer vi har, skriver en ferierende Kvae i en epost.

I 2006 og 2007 tapte Medieparken AS rundt 2,2 millioner, og driften var innstilt da NA24 Propaganda skrev om firmaet i midten av januar i år. I løpet av fjoråret kjempet Medieparken seg ut av to konkursbegjæringer fra de ansatte, måtte hente inn en halv million fra tre av eierne og mistet to daglige leder.

- Innstilt

- Driften i selskapet er innstilt mens vi rydder og skaffer oversikten over inntektskildene som er til rådighet. Det ligger blant annet royalties her, sa Stein B. Kvae til NA24 Propaganda.

Ifølge Kvae spyttet hans Inspirator Investment Network AS, Zwart Arbeid AS og Einar Risnes' Hyper Interaktiv AS inn pengene som måtte til gjennom et ansvarlig lån.

- Bakgrunnen for at vi ikke har slått Medieparken konkurs, er at vi tror det er mulig å komme i balanse. Vi håper å komme ut av denne beklagelige affæren med selskapet og æren i behold, for deretter å overlate Medieparken til andre som vil ta selskapet videre, sa Stein B. Kvae.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus