Hushovds svakeste år

ROLIG: Thor Hushovd syklet inn sin andre grønne trøye (vant poengkonkurransen) i årets Tour de France. Sørlendingen gikk også til topps i 2005. Trøyetriumfen gir kanskje penere regnskapstall enn i 2008, som ble et rolig år. (Foto: Scanpix)
ROLIG: Thor Hushovd syklet inn sin andre grønne trøye (vant poengkonkurransen) i årets Tour de France. Sørlendingen gikk også til topps i 2005. Trøyetriumfen gir kanskje penere regnskapstall enn i 2008, som ble et rolig år. (Foto: Scanpix)

<pThor Hushovds (31) selskap har aldri tjent mindre, og triller millionene til banken.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stjernesyklistens heleide investeringsselskap fikk i fjor sitt roligste år siden oppstarten i 2003. Overskuddet ble kun 447.005 kroner, mer enn en halvering fra 2007. I toppårene 2004 og 2005 tjente han henholdsvis 2,3 og 3,3 millioner på Solodd Event AS.

- Virksomheten har opprinnelig bestått av omsetning av reklametjenester i inn- og utland. Den senere tid er aktiviteten i hovedsak knyttet til forvaltning av selskapets kapitalplasseringer, lyder forklaringen i årsberetningen.

Samlet har Solodd Event AS levert et overskudd på vel 8,4 millioner siden oppstarten.

- Selskapet har i 2008 ikke hatt omsetning vedrørende reklametjenester, skriver styret videre.

Den Monaco-baserte syklistens firma henter isteden inntektene fra RTP Eiendom AS, fra bankinnskudd og fra finansielle investeringer. RTP Eiendom, der Hushovd eier 30 prosent, fikk et overskudd på 1,4 millioner i fjor. To andre selskaper nordmannen har puttet penger i, T2 Eiendom AS og Pedal Invest AS (der også TV 2-ekspert Dag Otto Lauritzen er medeier), tapte til sammen rundt 285.000 kroner.

Solodd Event AS står med sterke 5,7 millioner i egenkapital og har knapt gjeld (120.000 kroner). Og Tour de France-helten er forsiktig med pengene sine, han har puttet hele 4,2 millioner av dem i banken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus