- Trodde jeg skulle bli tatt tidligere

<strong>OVERRASKET: </strong>- Jeg hadde flere møter med SEC der jeg trodde at de hadde meg, sier storsvindler Bernard Madoff. Foto: AP
OVERRASKET: - Jeg hadde flere møter med SEC der jeg trodde at de hadde meg, sier storsvindler Bernard Madoff. Foto: AP

<pStorsvindler Bernard Madoff er overrasket at han ikke ble oppdaget tidligere.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er de to advokatene Joseph Cotchett og Nancy Fineman som forteller dette til abcnews.com. Advokatene representerer en gruppe investorer som har tapt penger på Madoffs pyramidespill.

- Jeg er overrasket over at jeg ikke ble avslørt tidligere. Jeg hadde flere møter med SEC (The Securities and Exchange Commission) der jeg trodde at nå hadde de meg, skal Madoff ha sagt til advokatene da de intervjuet ham i fengselet.

150 år i fengsel

Madoff soner dommen på 150 år i Butner i Nord-Carolina. Fengselet beskrives om kronjuvelen i det føderale fengselssystemet på grunn av ryktet om sitt personale og de medisinske ressurser. Dette er et fengsel innen middels høy sikkerhet.

- Det var et helt spesielt besøk. Han var ærlig, svært åpen og besvarte alle spørsmålene våre, forteller Cotchett.

- Jeg tror ikke han er spesielt glad for å være der han er, men han klager absolutt ikke. Han ser frisk og opplagt ut, fortsetter advokaten.

Har funnet 1,2 mrd.

Madoff skal også ha sagt at han mener etterforskerne har funnet det som skule være igjen av penger.

Madoff ble opprinnelig siktet for å ha svindlet sine kunder for rundt 50 milliarder dollar (vel 320 mrd. kroner). Under oppryddingen har bostyret funnet verdier for i alt 1,2 milliarder dollar mens nettotapet etter Madoff-svindelen anslås til 13 milliarder dollar (ca. 85 mrd. kroner), ifølge avisen The Wall Street Journal.

Personvernpolicy