Canica skattet 1,8 prosent

SKATT: Stein Erik Hagen mener Dagens Næringslivs utregning, som viser at Canica har betalt 1,8 prosent skatt, er misvisende. (Arkivfoto: Scanpix)
SKATT: Stein Erik Hagen mener Dagens Næringslivs utregning, som viser at Canica har betalt 1,8 prosent skatt, er misvisende. (Arkivfoto: Scanpix)

<pStein Erik Hagens familieselskap Canica har de siste ti årene generert et overskudd på 11,2 milliarder kroner. I samme periode har selskapet betalt 200 millioner kroner i skatt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det tilsvarer en skattebelastning på 1,8 prosent, skriver Dagens Næringsliv.

I perioden fra 1999 til 2008 har Canicas samlede skattekostnad vært på 200 millioner kroner av et akkumulert resultat før skatt på 11,2 milliarder kroner. Formuesskatten på eiernes hender er utelatt fra regnestykket.

Stein Erik Hagen mener selv at regnestykket er misvisende fordi det ikke får med skatten som betales av de operative selskapene.

– Canica betaler langt større skatt gjennom selskapene vi eier. Det er der skatten i stor grad betales, sier han til Dagens Næringsliv.

Nylig ble det kjent at to av Hagens barn flytter utenlands for å få redusert formuesskatten. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus