Meny

Han får halv milliard for å gå

GODT BETALT: Porsche-direktør Wendelin Wiedeking får med seg penger nok til å klare seg. Foto: REUTERS

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan være lukrativt å slutte som toppleder.

Porsches administrerende direktør Wendelin Wiedeking går av med øyeblikkelig virkning. Med seg får han en fallskjerm verdt nesten en halv milliard kroner.

Det opplyste styret i selskapet Porsche Automobil Holding SE torsdag morgen.

Den tidligere sjefen, som skal ha vært Tysklands best betalte, får med seg en fallskjerm verdt 50 millioner euro, rundt 450 millioner norske kroner. Men halvparten av pengene skal gå til en veldedig formål.

Wiedeking har fått æren for en snuoperasjon hos bilprodusenten på 90-tallet, men selskapet sliter nå med en gjeld på rundt 80 milliarder norske kroner, etter et kostbart forsøk på å kjøpe seg opp i Volkswagen AG.

Han erstattes nå av Michael Macht, som har vært produksjonsansvarlig hos luksusbilprodusenten.

Også finanssjef Holger Haerter går av, opplyser styret.

Styret i Porsche skulle senere torsdag møte styret i Volkswagen for å diskutere overtakelser og investeringer. Volkswagen forsøker å dra i land en avtale som vil gi bilprodusenten en 49 prosents eierandel i Porsche. Begge produsentene har ønsket en form for sammenslåing, men det kjempes om kontrollen over det som kan bli Tysklands største bilprodusent. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus