Meny

Bedre enn fryktet fra industrigigant

Konsernsjef Svein Richard Brandtzæg kunne levere resultater som var bedre enn ventet. Foto: SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men Norsk Hydro skal likevel minke staben med 4.500 ansatte.

Industrigiganten Norsk Hydro la onsdag fram et kvartalsresultat for andre kvartal 2009 som var langt bedre enn analytikerne hadde fryktet på forhånd.

Aluminiumsprodusenten Norsk Hydros driftsresultat kom på minus 618 millioner kroner for andre kvartal i år. Reuters analytikerestimater trodde underskuddet ville ligge på minus 1,14 milliarder kroner, skriver E24.

Også driftsinntektene ble overraskende høye. Industrigiganten hadde inntekter på 17,1 milliarder kroner for andre kvartal i år, mens analytikerne ventet 14,1 milliarder kroner.

– Selv om vi nå gjennomgår den mest krevende perioden aluminiumindustrien noen gang har sett, har vi oppnådd svært positive effekter av de kostnads- og kapasitetsjusteringene vi har gjennomført, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i kvartalsrapporten.

Norsk Hydro har blødd i den globale økonomiske nedgangen, og har opplevd et historisk fall i aluminiumsprisene. Nå har prisene flatet ut på et lavt nivå.

Andre kvartal har vært preget av omfattende restrukturering i Norsk Hydro. Kapasiteten er redusert med 36 prosent. Det fører til at selskapet vil minke staben med 4.500 ansatte. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus