Meny

Blakke briter svikter pubene

Finanskrisen har nådd de britiske vannhullene. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finanskrisen påvirker pubsalget av antall pints.

Med 24.000 tapte arbeidsplasser det siste året, har finanskrisen ført til at britene bruker mindre tid på puben enn før. Dermed har over fire prosent av vannhullene i Storbritannia forsvunnet i løpet av det siste året. Dette melder Sky News.

I løpet av årets første seks måneder har det i snitt blitt stengt 52 puber i uken og det er de lokale pubene som sliter mest. Til sammenlikning ble det i 2005 lagt ned to puber i uken.

Bedrifter som selger mat i tillegg til drikke, gjør det for øvrig best. For hver 51. pub som må stenge, er det kun en av disse som har et mattilbud til sine kunder.

Største nedgang

Tallet på nedleggelser er det største fallet siden pubmålingen startet i 1990.

- Dette skyldes hovedsakelig finanskrisen. Det er færre folk ute og det er færre folk som bruker penger i puber og barer, sier en talsmann for British Beer & Pub Association.

Tidligere år har det normale antall puber ligget på rundt 60.000, men for tiden er det kun 53.466 puber å velge blant i Storbritannia.

Men det er ikke kun dårlig økonomi blant engelskmennene som har ført til tap i antall kunder for pubene. Også røykeloven som ble innført i hele landet 1. juli 2007 har satt sitt merke på kulturen.

- Finanskrisen har vist seg å være ekstrem tøff for britiske puber. Likevel har det økonomiske presset blitt enda verre takket være en regjering som har fortsatt å neddynge oss med skatter, avgifter og regulerende byrder, konkluderer talsmannen i BBPA til Sky News.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus