Meny

Kortene brukes oftere til småbeløp

Kortene brukes oftere til småbeløp

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folk som bruker betalingskort, bruker kortene stadig oftere til småbeløp, viser tall fra Bankenes Betalingssentral (BBS).

I årets seks første måneder var snittbeløpet per transaksjon på 388 kroner. Det er rundt 10 kroner lavere enn i samme periode i fjor.

– Det er stadig flere som benytter kortene oftere og da også til stadig lavere beløp, sier kommunikasjonsdirektør Stein-Arne Tjore i BBS til Adresseavisen.

Han sier det nå blir registrert stadig flere transaksjoner under 50 kroner.

Selv om kortbruken fortsetter å øke, skjer det ikke med samme fart som i de siste årene. I årets første halvår brukte vi kort over 469 millioner ganger. Det er en vekst på 5,7 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Etter de seks første månedene av fjoråret var veksten på 10,1 prosent i forhold til samme periode året før.

Tjore kan ikke si sikkert om finanskrisen er blant årsakene til at veksten nå er lavere.

– Det kan tyde på at vi har blitt mer forsiktige, samtidig som vi ikke kan forvente at kortbruken vil fortsette å vokse like mye i prosent, sier han.

Ser man på omsetning, hadde vi ved utgangen av juni i år brukt kort for 182,1 milliarder kroner. Det er en vekst på 3,1 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Men omsetningsveksten etter de seks første månedene i fjor var til sammenligning på 8,8 prosent.

Tjore mener det har sammenheng med at folk nå er mer opptatt av å spare, og at de vil ha mer penger på konto som en buffer. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus