Politiet fant 900 diamanter

<p- Helt sprøtt, sier investor om funnet av koffert full av diamanter i aksjespareklubben TA Invest.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I leilighetskomplekset i Niels Juels gate på Frogner i Oslo, en av TA Invest-eiendommene, fant politiet totalt 900 diamanter innpakket i plastlommer, skriver Dagens Næringsliv.

Sammen med diamantene lå et sertifikat utstedt av sertifiseringsorganisasjonen «International Gemmological Institute» i diamanthovedstaden Antwerpen i Belgia.

Usikker verdi

- Tilsynelatende er dette reelle diamanter, sier politibetjent Håvard S. Lunde ved finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt til DN.


Foreløpig er det kun gjennomført en taksering av fem av diamantene, så samlet verdi er høyst usikker.

Kofferten med diamanter er nå blitt sentral i etterforskningen av de to gründerne bak aksjespareklubben TA Invest. Det tidligere samboerparet Eva-Karin Haugen og Per Sten Andersen ble nylig siktet for bedrageri av rundt 300 investorer for tilsammen 532 millioner kroner. De to er senere slått konkurs etter begjæring fra fortvilte medlemmer i aksjespareklubben.

Les også: TA Invest-leiligheter på tvangssalg

Safe

Diamantene befinner seg nå i en safe på kontoret til bostyrer Leif Petter Madsen i advokatfirma Wikborg Rein rett ved Rådhusplassen i Oslo.

Madsen sier til DN at det er en type diamanter med verdi på mellom 20 og 30.000 kroner stykket, noe som innebærer en samlet verdi på mellom 18 og 27 millioner kroner.

- Det er helt sprøtt, sier Hasse Bergstrøm, leder av arbeidsutvalget som representerer medlemmenes interesser overfor politiet og konkursbo.

De siktedes advokater ønsker ikke å si stort til avisen om diamantfunnet.


Les også: - Helt utrolig

Personvernpolicy