Ingen finanskrise i himmelen

Prinsesse Märtha Louise skor seg godt på englene. Foto: SCANPIX
Prinsesse Märtha Louise skor seg godt på englene. Foto: SCANPIX

<pGulldryss fra Märthas engler.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prinsesse Märtha Louise, som også er styremedlem og medeier i Astarte Education, tjener nå penger engleskolen hun høsten 2007 startet sammen med Elisabeth Samnøy.

I sitt første hele driftsår, omsatte engleskolen for 688.500 kroner. Inntektene kommer ene og alene fra kursinntekter.

For å studere et halvt år ved Astarte må en ut med 15.000 kroner, men Samnøy og prinsessen tilbyr også helgekurs hvor skal få hjelp til å «komme i kontakt med skytsengelen din».

Gode marginer

De to fikk mye spalteplass i mediene ved oppstarten, da det ble klart at Astarte Education skulle drive med reading, healing og meditasjon.

I første driftsår gikk prinsessen og kompanjongen med 62.000 kroner i underskudd, men det ser for 2008 betydelig bedre ut på bunnlinjen. I fjor gikk engleskolen med 325.000 kroner i overskudd før skatt. Etter skatt endte resultatet på 235.000 kroner.

Det gir en resultatmargin på hele 34 prosent og en driftsmargin på 44 prosent. Prinsessen kan dermed være godt fornøyd med fjoråret. Fremtidsutsiktene er også gode for Astarte.

− Selskapets første hele driftsår i 2008 har vært tilfredsstillende. Kursvirksomheten har god oppslutning og utsiktene for 2009 vurderes som tilfredsstillende, skriver prinsesse Märtha Louise og styreleder Elisabeth Samnøy i årsberetningen.

Tar ikke ut pengene

Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Samnøy er begge aksjonærer i selskapet. De eier femti prosent hver, der alle aksjene har like rettigheter.

Det er imidlertid ikke slik at de blir rike på virksomheten. Det har verken i 2007 eller i 2008 blitt utbetalt noen form for styrehonorar eller lønn, og fjorårets overskudd går til primært til å dekke tapet i 2007.

Resten overføres til egenkapitalen i selskapet, som nå er på drøye 270.000 kroner. Selskapet har en gjeld på 90.000 kroner.

Omstridt skole

Astarte Education startet opp 10. august 2007, og prinsessen og Samnøy ble møtt med ramaskrik i pressen. Statsviter Trond Nordby gikk blant annet hardt ut mot at Märtha Louise brukte prinsessetittelen sin i forbindelse med forretningsvirksomhet.

Astarte skriver på sine nettsider at de kan hjelpe folk med «komme i kontakt med sine egne engler, og bruke dem i dagliglivet». Engleskolen er imidlertid ingen offentlig godkjent skolegang.

- Vi i Astarte Education gir deg verktøy slik at du kan få tak i dine egne sannheter ved å speile deg selv i andre gjennom readinger, healing, krystaller og berøring, skrives det på nettsiden.

Samnøy og prinsessen møtte hverandre på Holistisk Akademi, der prinsesse Märtha Louise blant annet skal ha lært å kommunisere med hestene på et dypere nivå.

- Det var mens jeg holdt på med hestene at jeg tok opp kontakten med englene. I senere tid har jeg skjønt verdien av denne enorme gaven og vil gjerne dele den med andre. Kanskje med nettopp deg?, skriver prinsessen på Astartes nettsider.

Personvernpolicy