Barnefilmer ga klingende mynt i kassa

Her er Kurt og gjengen bak filmen utenfor Nordisk Films lokaler i Nydalen i Oslo. Foran f.v. Pernille Sørensen, truckfører Kurt og Kristin Skogheim, bak f.v. Atle Antonsen og Jon Øigarden.<div>Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX</div>
Her er Kurt og gjengen bak filmen utenfor Nordisk Films lokaler i Nydalen i Oslo. Foran f.v. Pernille Sørensen, truckfører Kurt og Kristin Skogheim, bak f.v. Atle Antonsen og Jon Øigarden.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

<pNordisk Film & TV opplevde vekst i omsetningen i 2008. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Film og TV var god butikk for Nordisk Film i 2008.

Med virkning fra 1. januar 2008 fisjonerte Nordisk Film AS, og delte seg altså opp i flere selskaper for å rendyrke de ulike forretningsområdene. Nordisk Film & TV AS heter nå selskapet som driver med film- og TV-produksjon.

I sitt første driftsår gikk det utfisjonerte selskapet med et overskudd på 1,98 millioner kroner etter skatt, og selskapet peker på at omsetningen innen både TV- og film økte sammenlignet med 2007.

Solgte for 206 millioner

I 2008 omsatte Nordisk Film & TV for 206 millioner kroner, noe som ga et driftsresultat på 3,4 millioner kroner etter en trekker fra produksjonskostnader, lønnskostnader og andre driftskostnader.

Før skatt gikk selskapet med 2,7 millioner kroner i overskudd.

Og norske kinogjengere bidro til overskuddet.

- Filmproduksjonen opplever en økning sammenlignet med fjoråret, skriver styret i årsberetningen, der det også understrekes at dette også gjelder for TV-produksjonen i selskapet.

Barnefilmer gikk godt

I 2008 hadde selskapet premiere på fire ulike filmer:

  • Barnefilmen «SOS Svartskjær», som hadde premiere i februar 2008 og i løpet av året hadde hatt 157.300 kinobesøkende. I ettertid har filmen solgt bra på DVD.
  • Spennings filmen «Ulvenatten» hadde også premiere i februar 2008, og ble i løpet av året sett av 61.800 på kino og har solgt godt på DVD.
  • Ungdomsfilmen «Respekt», som hadde premiere i mars 2008, har blitt sett av 12.900 på kino, men har hatt et beskjedent DVD-salg.
  • Animasonsfilmen «Kurt blir grusom», som var basert på Erlend Loes romaner, hadde premiere i oktober 2008 og ble frem til årsskiftet sett av 99.500 personer.

I 2008 produserte selskapet «Olsenbanden jr. og det sorte gullet», som hadde premiere i januar 2009. Den har også oppnådd høye besøkstall på kino.

Generell forbedring i markedet

Også på TV-fronten går det bra, og Nordisk Film & TV mener dette kommer av en generell forbedring i TV-underholdningsmarkedet i Norge.

- Flere av selskapets underholdningsproduksjoner viser seg å ha et langt liv i markedet og danner derved et grunnlag for betydelig omsetning, skriver styret i årsberetningen.

Selskapet leverer både dramaer og dokumentarer til TV2, TV Norge, TV3 og NRK.

Nordisk Film & TV står blant annet bak Jakten på Kjærligheten, 71 grader nord og Da damene dro på reality-fronten.

De har også produsert programflater som Skogheims for TV2, Wipeout for TV Norge og Singing Bee for TV3.

Derfor ser styret lyst på fremtiden.

- Selskapet har gode muligheter for positiv drift i årene fremover og selskapets struktur er under fortløpende oppfølging med tanke på positiv resultatutvikling for de neste år, skriver styret.

Personvernpolicy