Tyske pensjonister bortførte finansmann

<pFire tyske pensjonister tok grusom hevn da de innså at en finansrådgiver hadde spekulert bort sparepengene deres.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansmannen James Amburn hadde forvaltet penger særdeles dårlig, og da pensjonistene ble klar over at hele 21 millioner kroner var vekk, gikk de drastisk til verks.

To av pensjonistene på 74 og 60 år, tok oppstilling utenfor boligen til den 56 år gamle bankrådgiveren og kastet seg over ham da han kom hjem.

Amburn ble bundet og kneblet med tape og ble deretter kastet inn i bagasjerommet på en ventende Audi.

– Jeg så ut som en mumie, forteller Amburn til den britiske avisa Daily Mail.

Lang kjøretur

De aldrende kidnapperne la deretter ut på en nesten 50 mil lang kjøretur, som til slutt endte ved feriestedet til den ene av dem ved Chiemsee i Bayern.

Der ventet to medskyldige, begge pensjonerte leger på henholdsvis 63 og 66 år, og hjalp til med å lempe den skrekkslagne bankmannen inn i en kald kjeller der han ble lenket fast.

I fire dager torturerte pensjonistene Amburn, i et forsøk på å finne ut hvor sparepengene de hadde overlatt til finansieringsselskapet Digitalglobalnet hadde tatt veien.

Amburn skyldte på markedet og bedyret at han slett ikke hadde sløst bort pengene deres med vilje, men de fire pensjonistene trodde ikke på ham og truet gang på gang med å drepte ham.

– Jeg trodde aldri at jeg skulle slippe fra det med livet i behold, forteller han.

Skjult budskap

Et rømningsforsøk gikk galt og resulterte i brukne ribbein, men til slutt greide den ulykkelige bankmannen å varsle omverdenen.

Etter å ha lovet kidnapperne penger, fikk Amburn lov til å sende en faks til en sveitsisk bank. Uten at de la merke til det, greide han å snike inn «ring politiet» nederst på arket.

Banken oppfattet bønnen om hjelp, og lørdag morgen stormet 40 tyske politifolk huset der han ble holdt fanget. I kjelleren fant de en utslitt Amburn kun iført underbukse, mens kidnapperne bokstavelig talt ble tatt på senga.

Nå risikerer de fire tyske pensjonistene 15 års fengsel for kidnapping og tortur. Sparepengene deres fortsatt er vekk. (©NTB)

Personvernpolicy