Over 3 millioner får skatteoppgjør med feil

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

<pStår at du har null i pensjonsgivende inntekt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se også

Dette får du i pensjon
Kalkulatoren regner ut nivået på pensjonen, med den inntekten du legger inn.

Din Pensjon
Du kan logge deg inn på NAV, og se hvilke pensjonspoeng som er registrert på deg.

Mellom 3 og 3,5 millioner skatteytere får i disse dager tilsendt skatteoppgjør der det står at de har null i pensjonsgivende inntekt.

Feilen består i at skatteskjemaets post for pensjonsgivende inntekt er satt til null.
– Dette er en beklagelig feil som ikke ble oppdaget da vi testet dette før produksjonen startet, sier informasjonssjef Lise Halvorsen i Skatteetaten til NRK.

Hun beroliger med at den manglende opplysningen om pensjonsinntekt ikke får noe å si for folks framtidige pensjonsutbetalinger eller for skatten. Antall pensjonspoeng står riktig oppført, og for de aller fleste vil pensjonsgivende inntekt være det samme som lønn, forklarer Halvorsen.

Skattebetalerforeningens leder Jon Stordrange er oppgitt over at Skatteetaten har klart å gjøre en slik feil.

– Det hadde vært greit for folk å vite hvilke tall som er innrapportert til Nav og som ligger til grunn for framtidige pensjonsutbetalinger, sier han.

Stordrange synes det er ille at Skatteetaten forventer at folk gir fullstendig riktige opplysninger i selvangivelsen, mens etaten selv kan gjøre en slik feil.

Halvorsen forklarer på sin side at folk ikke trenger å gjøre noe.

– De behøver ikke å forholde seg til dette i det hele tatt. Skatten er riktig og opplysningene om pensjonsinntekt er sendt til Nav slik at alle som trenger den type opplysninger har det de skal, sier hun. (©NTB)

Personvernpolicy