Heimlys hjertebarn konkurs

Per Heimlys Fjord Magazine er nå begjært konkurs. Foto: Sara Johannessen, Scanpix
Per Heimlys Fjord Magazine er nå begjært konkurs. Foto: Sara Johannessen, Scanpix

<pFjords Magazine skulle ta verden med storm, men ligger nå nede med knekt nakke.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har blitt åpnet konkurs i livsstilsmagasinet Fjords Magazine, som fra 2000 har vært et av fotograf Per Heimlys hjertebarn.

Magasinet, som i utlandet har høstet gode kritikker for design og innhold, har slitt med å tjene penger. Omsetningen har siden oppstarten variert mye, og på bunnlinjen har det uten unntak vært røde tall.

Ikke gitt ut blader

Magasinet ble gitt ut 4-6 ganger i året, både i Skandinavia og i land som blant annet USA, England, Frankrike, Canada og Italia.

Heimly startet i 2000 Fjords Magazine med Pauline Nærholm på laget. Også Stephanie Dumont og Joakim Nilsen har vært innom satsingen.

Men i midten av 2006 var det stopp. Siden da har ikke magasinet gitt ut noen blader, opplyser bostyrer Kvale & Co overfor ABC Nyheter.

Tom Hugo Ottesen er bostyrer for Fjords Magazins konkursbo, og forbereder nå skiftesamling neste uke.

Ønsket styrt avvikling

Fjords har den siste tiden ikke hatt noen ansatte, og har i lengre tid forsøkt å gjennomføre en styrt avvikling. ABC Nyheter kjenner til at Fjords fikk med seg de fleste kreditorene på en slik ordning, men en av kreditorene gikk ikke med på det.

Dermed er det ikke snakk om noen «stygg konkurs» med store tap av arbeidsplasser, men fallhøyden blir likevel stor etter denne uttalelsen i 2001:

− Vi kan spille en like stor rolle som Norge gjorde under fredsforhandlingene i Midtøsten.

Det uttalte markedssjef Joakim Nilsen i Fjords til VG.

Slitt økonomisk

Men etter dette har magasinet slitt for å overleve. Det visuelle uttrykket har blitt lovprist, men den økonomiske delen av satsingen har aldri gitt satsingen ben å stå på.

Mangelfulle regnskap og gjentatte kraftige underskudd gjorde at det måtte gå som det nå gjør. Fjords Magazine må til skifteretten.

− Det føyer seg bare inn i rekken av konkurser. Det er ekstremt mye som skjer nå. Vi har en skikkelig konkursbølge, sier bostyrer Tom Hugo Ottesen til ABC Nyheter.

Personvernpolicy