Ny alarm i boligmarkedet

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix

<pSprikende signaler i nyboligmarkedet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter fire måneder med forsiktig bedring i nyboligmarkedet kastes over 20 nye prosjekter ut i markedet, samtidig som nyboligsalget er i ferd med å bremse opp igjen, skriver Dagens Næringsliv.

Veksten i salget av nye boliger i Østlandsområdet har avtatt fra midten av april.

Eiendomsutvikler Per Berg opplever sprikende signaler fra nyboligmarkedet.

Les også: Spår kraftig boligprisvekst
Kjøpte villaeiendom for 100 millioner

- Rimelige rekkehus på Rælingen øst for Oslo har solgt veldig godt. Større rekkehus på Nesodden sør for Oslo, selger, men svakere enn håpet. Små eneboliger i Råde, enda lenger sør går tregt. Det er bevegelse i nyboligmarkedet, men ikke noe kjempesalg, sier Per Berg til DN.

Høyeste noensinne
Det er nå 1.056 ferdigbygde nye boliger til salgs i Østlandsområdet, ifølge statistikk fra Econ Pöyry. Høyere tall har aldri tidligere fremkommet av statistikken. De reelle tallene er høyere:

- Flere utbyggere har satt usolgte, ferdige boliger i utleie. De registreres som solgt hos oss, forklarer Jan Høegh.

Ifølge Høegh er drøyt 20 nye boligprosjekter med tilsammen 360 nye boliger lagt ut for salg de siste to månedene, samtidig som over 20 nyboligprosjekter med nærmere 290 boliger er forsvunnet ut av Econ Pöyrys nyboligstatistikk i samme tidsrom.

- Skjebnen til disse prosjektene vet jeg ikke noe om, sier Høegh til avisen, som sier at man først utpå høsten kan si om det var veksten i nyboligsalget fra januar til april som var et blaff eller oppbremsingen på forsommeren.

Les også: Frykter ubehagelig boligprisutvikling

Personvernpolicy