Får 25 milliarder kroner tilbake

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix

<p2,3 millioner får tilbake skattepenger.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se også

Skatteberegning 2008

Kalkulatoren beregner skatten for 2008.

Skatteberegning 2009
Kalkulatoren beregner skatten for 2009

Skattetrekkkalkulator
På grunn av rentefallet betaler du kanskje for lite i skatt. Sjekk hvordan du ligger an med denne kalkulatoren.

Skatteklage
Les mer om hvordan du klager på skatten

Skyhøy rente på restskatten
Les mer om renter og restskatt.

I år er 2.298.000 personer som samlet får tilbake 25 milliarder kroner. Det er 75.000 flere som får tilbake 4 milliarder mer enn de gjorde i fjor. I gjennomsnitt får hver tilbake 11.200 kroner, opp fra 9.600 kroner i fjor. Dette skriver Skatteetaten i en pressemelding.

460.000 må betale en samlet restskatt på 4,9 milliarder kroner. Det er 34.000 færre enn de som fikk baksmell i fjor. I gjennomsnitt er restskatten 12.800 kroner.

Hvis restskatten din er under 1.000 kroner skal den betales innen 20. august. Har du fått en større restskatt blir den fordelt på to terminer, som skal betales 20. august, og 24. september.

Les også:
Nå kan du sjekke skatteoppgjøret

På konto senest i neste uke
- De som har penger til gode kan regne med å få det på konto eller på utbetalingsblankett i denne og neste uke, sier skattedirektør Svein Kristensen i en pressemelding.

Han minner om at skattyterne må sjekke skatteoppgjøret sitt. Finner de feil eller mangler må de klage innen 10. august. De kan klage elektronisk på skatteetaten.no, sier Kristensen.

Disse må vente til høsten
Noen må vente til oktober før skatteoppgjøret kommer. Det gjelder blant annet skattytere med ektefelle som driver næringsvirksomhet, de som har fått utsatt frist, og selvangivelser som ikke er ferdig behandlet.

Feil tall
På skatteoppgjøret er pensjonsgivende inntekt ved en feil satt til 0. Pensjonsgivende inntekt er det samme som summen av beløpene i kolonnene for «Lønn mv.» og «Personinntekt av jord/skog/fiske og annen næringsinntekt». Dette har ingen betydning for beregning av skatt eller pensjonspoeng. Korrekte opplysninger er oversendt NAV opplyser Skatteetaten om.

Betaler du nok skatt i år?
Med rentefallet som har vært hilltil i år er det mange som betaler for lite i skatt. Rentefradraget kan bli betydelig mindre enn det skattetrekket forutsetter.

Om du betaler nok skatt kan du enkelt sjekke i vår skattetrekkskalkulator.

Gå til Skattetrekkskalkulatoren her.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy