Beste fondsmåned på to år

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix

<pSmåsparerne kjøpte aksjefond for en snau milliard i mai. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samlet nettotegning i aksjefond ble 5,3 milliarder kroner i mai. Vi må tilbake til juni 2007 for å finne en måned med høyere nettotegning, ifølge Verdipapirfondenes forening.

Nettotegningen i aksjefond var positiv for alle kundegrupper som inngår i Verdipapirfondenes forenings statistikk.

- Etter flere år der norske personkunder har innløst aksjefond, og plassert penger i andre typer spareprodukter, har trenden der de vender tilbake til aksjefond blitt stadig tydeligere, sier administrerende direktør Lasse Ruud i Verdipapirfondenes forening i en pressemelding.

Les også:
- Vi kan avblåse finanskrisen
Finanskrise gir mer sparing

- Åtte måneder på rad
Nettotegningen ble 2,5 milliarder kroner fra norske institusjonskunder, 1,8 milliarder kroner fra utenlandske kunder og 0,9 milliarder kroner fra norske personkunder.

Norske personkunder har nå hatt positiv nettotegning i aksjefond åtte måneder på rad, summert til 6,0 milliarder kroner, og hadde oppunder 62 milliarder kroner plassert i aksjefond ved utgangen av mai.

Nettotegning for alle fondskategorier var 7,7 milliarder kroner i mai, og forvaltningskapitalen steg med 26 milliarder kroner. Samlet kapital til forvaltning i verdipapirfond var ved utgangen av måneden 333,3 milliarder kroner.

- Godtar risiko
Ruud mener tallene viser at personkundene er villige til å godta risiko i form av løpende verdisvingninger i sin langsiktige sparing.

- Samtidig er det mye som tyder på at de nå foretrekker produktinnpakninger der risikoen er oversiktlig og dermed lettere å forstå, sier Ruud.

Personvernpolicy