-Det er svindel rett og slett

(Foto: Scanpix)
(Foto: Scanpix)

<pPlateselskapet til Rybak raser over ringetoneversjon av «Fairytale».</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alexander Rybaks norske plateselskap EMI misliker sterkt at ringe-toneleverandøren M Quest bruker artistens navn og bilde til å selge en coverversjon av Melodi Grand Prix-hiten «Fairytale», skriver Dagens Næringsliv.

Jarle Savio, New Media Manager EMI, mener felespillet på ringetone-coverversjonen høres ut som om «noen drar i halen på en katt».

«Svindel»

- Det er svindel, rett og slett. Vi må ta tak i dette som plateselskap, i forhold til at vi har masterrettigheter til «Fairytale» og at han reklamerer for et produkt han ikke selger. Dette er god gammeldags snylting, for her er det noen som utnytter publikums godtroenhet for å tjene penger, sier Savio til DN.

Han viser til at seriøse aktører i musikkbransjen ikke aksepterer at artistene brukes til å markedsføre ringetoner der de ikke selv har bidratt. Det gjelder både instrumentale ringetoner, såkalte polytones, og coverlåter.

Ikke original

«Last ned alexander rybak - fairytale til din mobil», sto det på internettsiden til M Quest. Etter at DN tok opp saken med daglig leder i selskapet som står bak ringetonenettsiden alle.no, forsvant Alexander Rybaks navn og bilde fra nettsiden.

Daglig leder Rune Olav Halvorsrud i M Quest bekrefter at hans ringetoneversjon av «Fairytale» ikke er den originale:

- Men den er levert til oss med navnet til Rybak. Vi kan ikke løpe rundt og gjøre avtaler om alle mulige ting. Derfor har vi en underleverandør som leverer disse tingene, sier Halvorsrud til DN.

Personvernpolicy