- Farlig å hoppe ut nå

Illustrasjonsfoto Oslo Børs: Scanpix
Illustrasjonsfoto Oslo Børs: Scanpix

<p- Da er du ikke inne i markedet når det begynner å bli drag igjen, og det kan skje imorgen, sier meglersjef. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Børs faller rundt 2,5 prosent onsdag, etter en lang periode med bratt oppgang bak seg. Hovedindeksen har vært over 300 poeng flere ganger, men har falt like tilbake under 300-merket.

Les også: Bratt på Børsen

Nå er det store spørsmålet om markedet bare tar seg en pust i bakken før det skal videre opp, eller om vi har en kraftig korreksjon foran oss.

For farlig

Meglersjef Ulf Leinebø i Nordea Markets er optimist, og tror på det første alternativet.

- Det er for farlig å være ute av markedet, for jeg tror at markedet skal videre selv om det godt kan være at det blir en liten pause. Men hopper du ut nå er du ikke inne igjen når det begynner å bli drag igjen, og det kan skje imorgen, sier han til DN.no.

Han tror ikke oppgangen er over for denne gang.

- Dette er en helt naturlig stopp etter en rask oppgang, samtidig som oljeprisen stopper litt opp og USA tar en liten pause, sier han.

- Jeg tror det er feil å selge aksjer nå, en korreksjon nå tror jeg blir forholdsvis liten og jeg tror at markedet skal videre, legger han.

Et lite vindu

Volumene på børsen falt raskt da det sto på som verst på børsen, der omsetningen på børsen i perioder var mer enn halvert fra året før.

Den seneste tiden har volumene imidlertid kommet opp igjen.

- Hvordan blir sommeren?

- De første månedene i år var det svake volumer som har tatt seg opp igjen de seneste to månedene. Det er fremdeles ganske høy aktivitet på emisjonssiden, sier han.

Det er et vindu nå på en uke eller to for å kunne å hente penger for de som har en balanse som er finansielt svak, legger han til.

Personvernpolicy