Venter mer enn fem millioner ledige i Tyskland

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix

<pArbeidsløsheten i Tyskland kommer til å stige drastisk i månedene framover. Innen vinteren kan tallet på ledige ha kommet opp i over fem millioner, spår landets største bankkonsern Deutsche Bank.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bankens sjeføkonom Norbert Walter ser dystert på utviklingen. Han ser ikke utsikter til noe virkelig omslag i den økonomiske utviklingen før våren 2011, og før den tid må tyskerne forberede seg på to vintere med svært høy ledighet, meldte tyske medier mandag.

– Den verste tiden på arbeidsmarkedet ligger helt klart fortsatt foran oss. Det kan ikke være snakk om å sende ut noe «faren over»-signal, sier Walter ifølge avisen Bild-Zeitung og nyhetsmagasinet Der Spiegel.

I mai lå tallet på ledige i Tyskland ifølge arbeidsdirektoratet i Nürnberg på 3.458.000. Norbert Walter mener at selv om den verste økonomiske nedgangstiden kan være over, vil den tyske økonomien skrumpe inn med mellom 4 og 6 prosent i år.

EUs tyske industrikommissær Günter Verheugen er ikke uten videre enig i at nedgangstiden går mot slutten, skriver avisen Die Welt. Han viser spesielt til at næringslivet sliter stadig tyngre med å skaffe seg finansiering. (©NTB)

Personvernpolicy