Lysere utsikter for bilindustrien

<div class="viewNews" style="font-weight: normal; font-size: 13px; padding-bottom: 10px; line-height: normal; font-style: normal; font-family: Myriad,Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular; text-decoration: none"><span style="border-collapse: separate; color: #003366; font-family: Myriad; font-size: 16px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span">En BMW står parkert foran inngangen til lokalene der den tyske bilprodusenten torsdag holdt generalforsamling. BMW ser lys i enden av tunnelen. Foto: Scanpix<br></span></div>
En BMW står parkert foran inngangen til lokalene der den tyske bilprodusenten torsdag holdt generalforsamling. BMW ser lys i enden av tunnelen. Foto: Scanpix

<pDen tyske bilfabrikken BMW ser lys i enden av tunnelen. Selskapet øker produksjonen og planlegger en helt ny modellrekke, samtidig som bilbransjen i Europa melder om tegn til bedring av salget.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra neste måned av går BMW tilbake til to skifts drift på sin fabrikk i Leipzig i det østlige Tyskland, etter at bare ett skift per dag har vært på jobb ved fabrikken den siste tiden. Fram mot 2015 skal det bygges opp en ny modellserie basert på «bybilen» Megacity Vehicle.

Først ut blir en småbil med både elektrisk motor og forbrenningsmotor.

– Denne bilen skal danne opptakten for en serie modeller med ekstremt lave utslipp, sa konsernsjef Norbert Reithofer på BMWs generalforsamlingen i München torsdag.

Samme dag viste tall fra den europeiske bilindustriens bransjeorganisasjon ACEA at tallet på nye biler som ble solgt i Europa fortsatte å falle i april. Men fallet var mindre bratt enn i årets tre første måneder.

Til sammen ble det solgt 1,25 millioner biler på det europeiske markedet i april i år, en nedgang på 12,3 prosent i forhold til samme måned i fjor. For årets fire første måneder som helhet var nedgangen på 15,9 prosent, slik at apriltallene tyder på en viss bedring. (©NTB)

Personvernpolicy