Meny

Ryanair dropper fedmeavgiften

KAKE OK: Michael O'Leary og Ryanair dropper fedmeavgiften. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det irske flyselskapet Ryanair har droppet planene om å innføre en fedmeavgift på sine flyreiser, siden det ville gjort innsjekkingen tregere.

Lavprisselskapet, som har fått mye kritikk for sine mange avgifter, opplyser at 16.000 personer har deltatt i en meningsmåling på nettet om hvordan man eventuelt skulle innhente avgift for fedme.

Det mest populære forslaget var å ta betalt per kilo, pluss en avgift for et ekstra sete for personer med en BMI på mer enn 40. Men til slutt ble altså forslaget skrinlagt.

– Det er ikke mulig å gjøre dette uten å forstyrre innsjekkingsprosessen. 30.000 passasjerer har støttet forslaget om en fedmeavgift, men siden alle snart sjekker inn på internett, er det ikke mulig, sier Stephen McNamara i selskapets ledelse.

Blant avgifter som derimot kan bli innføret på Ryanair-flyginger, er en avgift for å benytte toalettet om bord i flyet. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus