Meny

- 175 mill. til Finnsnes

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finnfjord Smelteverk får 175 millioner kroner til energigjenvinningsprosjekt.

På en pressekonferanse klokken 13.30 onsdag offentliggjorde Olje- og energidepartementet en storstilt satsing på ren energi i Nord-Norge, og da nærmere bestemt Lenvik i Troms.

Midlene, som kommer gjennom Enova, skal gå til et prosjekt som kan forsørge halve Norge med ren energi.

- Ved å sikre industrien ren kraft bidrar vi til å sikre arbeidsplasser samtidig som man ivaretar hensynet til klimaet. Denne regjeringen har satset betydelig på omlegging til grønn energi og energisparing. Den internasjonale nedgangskonjunkturen har rammet norsk industri hardt. Å sikre industrien energi er viktig for regjeringen. Det er derfor ekstra hyggelig for meg å konstatere at investeringsviljen i grønn energiproduksjon og energisparing fortsatt er tilstede, sier statsråd Terje Riis- Johansen.

Vedtaket om støtte til Finnfjord smelteverk ble gjort på Enovas styremøte i dag. I tillegg til kraft skal prosjektet levere 125 GWh prosessvarme til ekstern bruker. Planen er per i dag er at dette skal være bioetanolproduksjon. Bedriften har 120 ansatte, og total investering i prosjektet er 512 millioner kroner. Finnfjord er blant Europas største enkeltverk for produksjon av ferrosilisium og microsilika.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus