- 175 mill. til Finnsnes

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pFinnfjord Smelteverk får 175 millioner kroner til energigjenvinningsprosjekt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På en pressekonferanse klokken 13.30 onsdag offentliggjorde Olje- og energidepartementet en storstilt satsing på ren energi i Nord-Norge, og da nærmere bestemt Lenvik i Troms.

Midlene, som kommer gjennom Enova, skal gå til et prosjekt som kan forsørge halve Norge med ren energi.

- Ved å sikre industrien ren kraft bidrar vi til å sikre arbeidsplasser samtidig som man ivaretar hensynet til klimaet. Denne regjeringen har satset betydelig på omlegging til grønn energi og energisparing. Den internasjonale nedgangskonjunkturen har rammet norsk industri hardt. Å sikre industrien energi er viktig for regjeringen. Det er derfor ekstra hyggelig for meg å konstatere at investeringsviljen i grønn energiproduksjon og energisparing fortsatt er tilstede, sier statsråd Terje Riis- Johansen.

Vedtaket om støtte til Finnfjord smelteverk ble gjort på Enovas styremøte i dag. I tillegg til kraft skal prosjektet levere 125 GWh prosessvarme til ekstern bruker. Planen er per i dag er at dette skal være bioetanolproduksjon. Bedriften har 120 ansatte, og total investering i prosjektet er 512 millioner kroner. Finnfjord er blant Europas største enkeltverk for produksjon av ferrosilisium og microsilika.